Työpöydällä

Työpöydällä tänään – Lahden Taitoluistelijat

9 lokakuun, 2017

Maanantai aamu, kello on vartin yli kahdeksan, kun kurvaan Lahden SOL Areenan parkkipaikalle. Siirryn autosta harjoitusjäähallin toiseen kerrokseen, jossa Lahden Taitoluistelijoiden toimisto sijaitsee. Avaan läppärin ja viikko voi taas alkaa. Nähtäväksi jää tuleeko viikosta yhtä kiireinen kuin edellisestä.

Perinteisiin aamutoimiini kuuluu verkkopankissa asiointi, sähköpostien läpikäyminen ja kiireellisimpiin viesteihin vastaaminen, mutta ensin on saatava kuppi kahvia. Vielä kun kahvinkeitin porisee kirjaudun verkkopankkiin, käyn noutamassa päivän viitesuoritukset ja siirrän ne käytössä olevaan toiminnanohjausjärjestelmäämme. Tulostan samalla tarvittavat materiaalit kirjanpitoa varten ja maksan seuralle tulleet laskut.

Aamurutiinien jälkeen vilkaisen läppärin reunassa roikkuvaa todo-listaa, jossa ensimmäisenä on luistelukoulut. Luistelukoulujen aloitus on taas edessä ja ilo on huomata, että uusia innokkaita luistelijoita on ilmoittautunut ihanan lajin pariin. Huomista varten on tulostettava valmiiksi luistelijalistat, infokirje sekä nimilaput. Samalla huomaan, että olen unohtanut hankkia nimilappuihin hakaneulat – liimaan keltaisen post-it lapun kalenterini päälle muistuttamaan hakaneuloista.

Tulostelun lomassa mieleeni tulee muisto useiden vuosien takaa, aika kun itse aloitin LTL:n luistelukoululaisena. Siitä kimmokkeen saaneena oma luistelu-ura jatkui yksinluistelijana aina SM-senioreihin asti. Takataskuun vuosista jäi paljon mukavia muistoja sekä upeita kokemuksia. Enpä olisi silloin pienenä luistelukoululaisena arvannut, että tästä harrastuksesta tulee vielä joku päivä työni.

Noniin muistelut sikseen. Kilpailukausi on pian alkamassa ja sähköpostiin on tullut useita kilpailukutsuja. Ilmoittautumisten deadlinet lähestyvät ja päävalmentajan suunnitelman mukaisesti ilmoitan yksinluistelijamme kilpailuihin ja samalla välitän tiedon myös luistelijoille. Vielä viimeinen napin painallus ja ilmoittautumiset on lähetetty.

Seuramme saa kunnian järjestää kaksi liiton alaista kilpailua tällä kaudella ja niistä ensimmäisenä on muodostelmaluistelun kansallisten sarjojen (juniorit, seniorit, aikuiset, masters) 1. kilpailu marraskuun lopulla. Siihen liittyen kisajulistenakki on napsahtanut minulle. Mainos- ja markkinointimateriaalin tekeminen on mukavaa vastapainoa päivän normirutiineihin, mutta suunnittelu ja ideointi vaativat aikaa ja inspiraatiota. Sopiva kuva julisteeseen löytyy, muokkaan sen kuvankäsittelyohjelmalla ja alan miettiä julisteen visuaalista ilmettä. Pyörittelen kuvaa ja tekstejä taitto-ohjelmassa, kunnes puhelinsoitto keskeyttää luonnostelun tällä erää.

Muutoksia luvassa tulevan perjantain jäävuoroihin. Tällä kertaa jääaikaa on tarjolla lisää ja sehän sopii! Saamme kaikki yksärit harjoittelemaan samaan paikkaan eikä valmentajien tarvitse kiireessä siirtyä hallilta toiselle. Myös muodostelmaluistelijoiden myöhäinen iltavuoro saadaan siirrettyä aikaisemmaksi. Infoan valmentajia muutoksesta sekä päivitän muuttuneet ajat harjoitusvuorolistaan. Vastaan vielä muutamaan puheluun ja sähköpostiin, vilkaisen kelloa – 13.15 Jo! Nopea lounas ja takaisin sorvin ääreen.

Päivään mahtuu vielä puuttuvan koulun jumppasalin avaimien metsästystä, seuravaatetilausta, kotisivujen päivitystä, tiedotteen tekemistä jne. Kello lähenee neljää, on aika vaihtaa vaatteet – vielä olisi yhden ryhmän oheisharjoitusten pitäminen ennen kotiin lähtöä. Työpäiväni ovat vaihtelevia ja jokainen päivä on erilainen. Useimmiten joutuu tekemään montaa projektia yhtä aikaa, eikä tosiaan tarvitse miettiä mitä seuraavaksi tekisi. Hetken luultuasi, että kiire helpottaa niin jotain arvaamatonta tapahtuu ja taas juostaan. Kaikesta huolimatta nautin työstäni ja on ihanaa tehdä sitä itselle rakkaan lajin parissa.

[divider] Seuraväkeä [/divider]

Seuraväkeä-vieraskynäpalstalla Suomen Taitoluisteluliiton jäsenseurojen seura-aktiivit kertovat, mitä työpöydältä löytyy juuri nyt.

Kirjoittaja Miia Simpanen on Lahden Taitoluistelijoiden seurajohtaja. Taitoluistelua hän harrasti samassa seurassa vuosina 1977-1996.