On/Off Ice

Sehän on Kevin!

4 toukokuun, 2018

Tukholmassa huhtikuussa koolla ollut muodostelmaluistelun MM-kisayleisö joutui toden teolla hieromaan silmiään ja tiiraamaan kiikareilla Belgian joukkueen Team Phoenixin valmentajaa. Mies oli niin kovasti tutunnäköinen mutta aivan muualta kuin muodostelmaluistelun parista.

Keväällä 2012 yksinluistelijana kilpauransa päättänyt Kevin van der Perren on viime vuodet ahkeroinut yksinluistelun valmentajana niin kotimaassa Belgiassaan kuin myös ulkomailla. Viime kaudella van der Perren ja hänen vaimonsa Jenna McCorkell saivat hieman yllättävän pyynnön: tulkaa vähän avuksi muodostelmaluistelujoukkue Team Phoenix kanssa.
– Se meni hyvin, joten nyt päädyin tälle kaudella joukkueen valmentajaksi.

Kevin van der Perren kertoo, ettei hän tiennyt muodostelmasta yhtään mitään ja että hän yllättyi toden teolla lajin vaikeudesta. Onneksi hän keksi pyytää apua itseään lajiviisaammalta. Belgialaisjoukkueen koreografina toimii Team Berlin 1 -joukkueen valmentaja Gert Hofmann.

– Minulla on sitä vastoin kokemusta kilpailemisesta, joten pystyn auttamaan luistelijoita kilpailuihin keskittymisessä. Tiedän omasta kokemuksesta, että mikä toimii ja mikä ei toimi.

Keviniä on auttanut sekin, että monet Team Phoenixin nykyisistä luistelijoista ovat hänelle ennestään tuttuja valmennettavia yksinluistelun puolelta.

Yhdistetty viisaus on toiminut hyvin. Team Phoenix luisteli vasta ensi kauttaan kansainvälisellä senioritasolla eli opetteli kahdella ohjelmalla kilpailemiseen. Se vakuutti maansa taitoluisteluliiton marraskuussa kilpaillussa Winter Cupissa ja sai MM-kisapaikan. Ensimmäisissä MM-kisoissaan Tukholmassa joukkue luisteli hienosti sijalle 17, joukkueita oli kaikkiaan 25.

Team Phoenix ei tiedä vielä tulevaisuuttaan kansainvälisessä sennusarjassa, sillä monet luistelijat ovat siirtymässä yliopistoon, ja joukkue hakee aktiivisesti uutta väkeä try out -kierroksen kautta.

Taitoluistelu-lehti 2/2018