Ajankohtaista
Tapahtumat

Muokkareiden SM-valinnat Turussa

16 lokakuun, 2017

Muodostelmaluistelun SM-sarjan 1. valintakilpailu järjestetään Turussa Gatorade Centerissä 4.-5.11.2017. Valintakilpailu käynnistää jännittävän kilpailukauden lajin SM-seniori-, juniori- ja noviisisarjoissa.

Kaarinan Taitoluistelijoiden järjestämässä valintakilpailussa kisaa viikonlopun aikana lähes 700 luistelijaa. Yhteensä 4 seniorijoukkuetta, 11 juniorijoukkuetta ja 18 noviisijoukkuetta eri puolilta Suomea kilpailevat pääsystä maaliskuisiin SM-kisoihin.

Seniorisarja on perinteisesti ollut tasainen. Huippujoukkueet Marigold IceUnity, Rockettes ja Team Unique ovat vuorollaan maistaneet kirkkainta menestystä niin SM- kuin MM-tasollakin. Viimekaudella Suomen mestaruuteen ja MM-hopealle luistellut Marigold IceUnity saa vastaansa Rockettesin, joka jäi viime kaudella MM-mitalien ulkopuolelle viidenneksi, sekä nälkäisen Team Uniquen. Kaikki kolme joukkuetta ovat tuoneet Suomelle vuosien saatossa yhteensä 22 MM-mitalia, joista 8 on ollut kultaista. Raikkaan tuulahduksen seniorisarjaan tuo tällä kaudella aloittanut espoolaisjoukkue Lumineers.

Nuorten sarjoissa suomalaisjoukkueet ovat niin ikään hallinneet muodostelmaluistelukilpailuja maailmalla, mutta kilpailu kotimaassakin on kovaa.  Turussa järjestettävä kilpailu on lajia seuraavalle yleisölle mielenkiintoinen, sillä joukkueet esittelevät kauden ohjelmansa ensimmäistä kertaa yleisön edessä. Poikkeuksena ovat seniorit, jotka esittivät lyhytohjelmansa jo lokakuun alussa käydyssä Finlandia Trophy -kilpailussa. Tuolloin voiton vei Rockettes.

Tapahtuman lisäinfo:
https://www.kaarinantaitoluistelijat.fi/tapahtumat/2017-2018/1-sm-valintakilpailut-2017/

Lumineersin kuva: Antti Lehto