Tapahtumat

Kauden avaus Bratislavassa Slovakiassa

Yuka Orihara ja Juho Pirinen neljänsiä Nepela Memorial -kilpailussa

1 lokakuun, 2022 JA KUVAT STLL

Helsinkiläiset jäätanssijat Yuka Orihara ja Juho Pirinen avasivat viikonloppuna kilpailukautensa yhdessä Euroopan legendaarisista taitoluistelukilpailuista, Nepela Memorialissa Slovakiassa. Uudet, raikkaat ohjelmat kerryttivät pisteitä yhteensä 165,32, joilla pari jäi hyvin niukasti ulos mitaleilta, neljänneksi.

Jäätanssijat hyödyntävät tänä vuonna rytmitanssissaan latinalaisia rytmejä, mikä ilmiselvästi sopii energisyydestään tunnetulle japanilais-suomalaisparille mainiosti. Bratislavassa luistellun Nepela Memorialin rytmitanssin alussa parilla oli vauhtia ja intoa hieman liikaakin, sillä Yuka Orihara horjahti pahasti ohjelman alun twisselsarjassa.

Virhe vei Oriharalta ja Piriseltä useita pisteitä elementin arvosta, ja pistein 62,34 sijoittuirytmitanssin neljänneksi.

Tämän kauden vapaatanssissaan Yuka Orihara ja Juho Pirinen hakevat uusia haasteita yhteistyölleen. Kolme kautta yhdessä luistelleet jäätanssijat ovat pääosin valinneet iloisenreippaita ohjelmateemoja, mutta nyt pari esittää jäällä mystissävyisen merenneitotarinan.

”Suorituksemme oli perusvarma kauden aloitus, kontrolloitu ehjä kokonaisuus, vaikka hieman ehkä säästelimmekin vauhtiamme.”

– Halusimme tehdä tämän ohjelman jo viime kaudeksi, mutta silloin minulla oli hieman ongelmia polvien kanssa, joten siirsimme sen käyttöä vuodella. Emme ole ainakaan kuulleet, että valitsemaamme musiikkia ja meidän tyylistämme merenneitoteemaa olisi koskaan käytetty taitoluistelussa, joten tuntuu hyvältä tuoda jäälle jotakin ihan uutta. Samoin rohkeus kokeilla kehittää myös meitä parina, Juho Pirinen kertoo.

Pari antoi itselleen lähes kiitettävät arvosanat uuden ohjelmansa ensiesityksestä.

– Suorituksemme oli perusvarma kauden aloitus, kontrolloitu ehjä kokonaisuus, vaikka hieman ehkä säästelimmekin vauhtiamme, Pirinen jatkaa.

Eräs pikkuvirhe, Juho Pirisen horjahdus twisselissä, jäi kuitenkin pahasti kirveltämään. Suomalaispari kävi Slovakiassa erittäin tasaista kilpailua ranskalaispari Marie Dupayagen ja Thomas Nabais’n, eikä onnistunut kasvattamaan vapaaohjelman piste-eroa niin, että olisi kirinyt kokonaiskilpailun kolmanneksi.

– Mutta jo ensi viikolla luistelemme Espoossa Finlandia Trophyssa, mikä on mielestämme aina yksi kauden parhaista kilpailuista.

Slovakian kilpailun voittivat ylivoimaisesti Kanadan Marjorie Lajoie ja Zachary Lagha pistein 193.35.

Challenger-sarjaan kuuluvan Ondrej Nepela Memorial -kilpailun tulokset.