Tapahtumat

Yllättävä teema toi voiton kaarinalaisille

6 marraskuun, 2017 Marita Kokko Sari Niskanen

Kaarinan Taitoluistelijoiden juniorijoukkue Dream Edges yllätti sekä teemallaan että voitollaan muodostelmaluistelun ensimmäisissä SM-valinnoissa. Pako mielisairaalasta osoittautui ennakkoluuloista huolimatta huippuohjelmaksi. Joukkueenkin sanattomaksi vetänyt voitto taas vei sen lähemmäs unelmaa MM-paikasta.

Idean poikkeuksellisesta teemasta sai valmennustiimiin kuuluva Sini Lagercrantz.  Vastuuvalmentaja Siiri Eskelinen ja valmentaja Anne Niemi miettivät asiaa vain hetken. Koska teemaa ei ollut koskaan luistelun maailmassa käsitelty, ja heillä on käsissään uuteen rohkeasti heittäytyvä joukkue, he tarttuivat tilaisuuteen luoda jotakin poikkeuksellista.

-Pohdimme kuitenkin, ylitämmekö aiheella hyvän maun rajat. Tartuttuamme teemaan halusimme toteuttaa sen tyylikkäästi ja vakavaa aihetta kunnioittaen, Siiri Eskelinen painottaa.

Teema on puhutteleva ja vaikeakin, mutta käsittely osoittautui tyylikkääksi. Pukuihin on otettu vaikutteita pakkopaidasta, mutta viitteellisesti. Ohjelman musiikki on pääasiassa King Arthur -elokuvasta.

Koreografia jäällä etenee tilanteesta toiseen kuin jännityselokuvan kohtauksin. Ison kiitoksen ohjelman liikekielestä Siiri Eskelinen suuntaa joukkueen baletin opettajalle Anandah Konoselle.

Voitto ensimmäisessä SM-valinnassa tuo joukkueelle valmentajan mukaan paljon itseluottamusta. Mutta kilpailu jatkuu jäätävän kovana, sillä pääkaupunkiseudun joukkueet ovat hallinneet palkintokoroketta vuosia.

-Kärjen joukkueet tekevät varmasti vahvasti töitä voittaakseen meidät. Oma ohjelmamme valmistui vasta kolmisen viikkoa sitten. Siinä on vielä paljon siistimistä ja kehittämistä. Ohjelma ei ole koskaan valmis ennen kauden viimeistä kilpailua.

Dream Edges oli jo viime kaudella SM-pronssilla. Nyt tavoitteena on jälleen SM-mitali mutta ennen kaikkea MM-paikka, joita on suomalaisille tarjolla kaksi.

-MM-edustus on ollut joukkueelle tähän asti lähinnä unelma, mutta viikonvaihteen tuloksen perusteella mahdollisuus, Siiri Eskelinen arvioi.

Junioreiden MM-paikat ratkeavat Seasons best -järjestelmällä ensimmäistä kertaa tällä kaudella. Viisi parasta tulosta luistelleet joukkueet kutsutaan erilliseen MM-valintakilpailuun, jonka voittaja saa MM-paikan. Toisen paikan lunastaa joukkue Seasons best -tuloksen perusteella

Ensimmäisen SM-valinnan tulokset: http://www.figureskatingresults.fi/results/1718/MLSM1vk/index.htm

Käy lukemassa kilpailun lehdistötiedote.