Tapahtumat

Venäläiset Zabiiako ja Enbert parien voittoon Helsinki GP:ssä

3 marraskuun, 2018

Taitoluistelun Helsinki Grand Prix´n pariluistelun voittivat lauantaina kilpailun ennakkosuosikit Natalia Zabiiako ja Alexander Enbert kokonaispistein 198,51. Näyttävä venäläispari luisteli vapaaohjelmansa ylivoimaiseen tyyliin ja saavutti siitä kauden parhaat pisteet 130,92.

Natalia Zabiiako ja Alezander Enbert voittivat ensimmäisen GP-kultamitalinsa Helsingissä. Toista he pääsevät jahtaamaan jo viikon kuluttua Japanin GP-osakilpailussa Hiroshimassa.

– Luistelimme hyvin, vaikka suoritus ei ollutkaan täysin puhdas. Se tuntui kuitenkin hyvältä, Alexander Enbert kertoi.

Italialaiset Nicole Della Monica ja Matteo Guarise sijoittuivat toiseksi kokonaispistein 185,77. Lyhytohjelman jälkeen kilpailua johtaneella Italian mestariparilla oli vaikeuksia hyppyjen kanssa. Taitava pari sai vapaaohjelmastaan kuitenkin kauden parhaat pisteet 117,59.

”Meillä oli fantastinen lämmittely ja olimme pukuhuoneessa vielä täynnä energiaa, mutta itse suoritukseen tuli virheitä.”

Italialaispari Nicole Della Monica ja Matteo Guarise harjoittelevat osittain Moskovassa, missä he kilpailevat myös seuraavan GP-osakilpailunsa. Parin tavoite on luistella GP-finaalissa Vancouverissa.

– Meillä oli fantastinen lämmittely, ja olimme pukuhuoneessa ennen vuoroamme täynnä energiaa, mutta itse suoritukseen tuli virheitä niin soolo- kuin heittohyppyihin, pettynyt Matteo Guarise kommentoi.

– Toinen sija Grand Prix’ssa merkitsee meille kuitenkin paljon ja olemme siitä erittäin onnellisia, Nicole Della Monica täydensi.

Lyhytohjelman jälkeen kolmantena olleet, hallitsevat nuorten maailmanmestarit 15-vuotias Daria Pavliuchenko ja 19-vuotias Denis Khodykin luistelivat vapaaohjelman toiseksi pistein 121,81, mutta he hävisivät kokonaiskilpailun toisen sijan italialaisille täpärästi 0,16 pistellä. Nuori venäläispari näytti komeasti vahvaa osaamista myös aikuisten sarjassa. Pari osallistui Helsingissä vasta ensimmäiseen GP-kilpailuunsa.

– Kokonaisuus oli ihan hyvä, vaikka ohjelmassa olikin muutamia virheitä. Tämä oli tietysti ensimmäinen GP-kisa ja paransimme kauden parhaita pisteitämme yli kymmenellä. Meidän täytyy jatkossa harjoitella ja luistella paremmin, Denis Khodykin arvioi.

KUVAT Elina Paasonen

Helsinki Grand Prix’n tulokset. Kilpailu jatkuu lauantaina vielä naisten vapaaohjelmilla ja jäätanssin vapaatanssilla. Huomenna sunnuntaina 4.10.2018 luistellaan miesten vapaaohjelma.