Tapahtumat

Suomelle ei olympiapaikkaa miesten sarjaan

Valtter Virtanen Nebelhorn Trophyssa sijalle 24

24 syyskuun, 2021 JA KUVAT STLL

Valtter Virtasen kunniakas taistelu Oberstdorfin jäällä ei tuottanut Suomelle paikkaa miesten olympialuisteluihin. Miesten sarjassa kevään MM-kisojen perusteella jaettiin 23 paikkaa, Nebelhorn Trophyssa tarjolla paikkoja oli vielä seitsemän. Suomalainen keräsi kisassa 161,02 pistettä, jotka oikeuttivat sijalle 24.

– Suosikit tekivät mitä osasivat, eikä minulla ollut tänään sanansijaa. Käsittelin pettymyksen tavallaan jo MM-kisojen jälkeen. Siellä olympiapaikka olisi ollut onnistuneella lyhytohjelmalla helpommin otettavissa. Yrittää täytyy kuitenkin, eikä periksi pidä koskaan antaa, Virtanen sanoi.

34-vuotias Virtanen myöntää, että aiempi suhtautuminen olympiaedustukseen on vuosien varrella muuttunut. Yksi kilpailu tai sen puuttuminen ei enää määrittele häntä urheilijana, vaan kaudesta voi kehkeytyä varsin hyvä muutoinkin. Taitoluistelussa järjestetään vuosittain niin EM- kuin MM-kilpailut, myös olympiavuonna. Jatkuva oppiminen ja intohimo urheilemista itseään kohtaan ei ole sammunut.

– Minua kiinnostaa elämyksien ja kokemuksien saavuttaminen. Vaikka yksinluistelussa kärjen taso onkin huima, riittää minulla henkilökohtaisesti vielä opittavaa. Eikä minulla ole kiire mihinkään, olen saavuttanut elämässäni jo niin paljon, lääketieteen tohtori ja pienen tyttären isä Valtter Virtanen pohti.

Olympiavalinnat jatkuvat suomalaisittain Nebelhorn Trophyssa lauantaina jäätanssin vapaatanssilla. Juulia Turkkila ja Matthias Versluis onnistuivat erinomaisesti rytmitanssissa. Pari johtaa kilpailua uusin ennätyspistein, jotka kirjattiin lukemiin 70,92. Oona Ounasvuori on naisten lyhytohjelmakilpailun jälkeen sijalla 12 ja luistelee vapaaohjelmansa niin ikään lauantaina.

Nebelhorn Trophyn aikataulu ja tulokset.