Tapahtumat

Juulia Turkkila ja Matthias Versluis olympia­valintakilpailun johdossa Oberstdorfissa

24 syyskuun, 2021 JA KUVAT STLL

Jäätanssijat Juulia Turkkila ja Matthias Versluis onnistuivat erinomaisesti Oberstdorfissa käytävän olympiavalintakilpailun rytmitanssissa. Pari johtaa kilpailua uusin ennätyspistein, jotka kirjattiin lukemiin 70,92.

Jäätanssissa jaettiin 19 maapaikkaa kevään MM-kisojen tulosten perusteella, Oberstdorfissa jaossa on viimeiset 4 paikkaa. Suomalaisparin epäonnistuessa MM-jäällä on Nebelhorn Trophyssa pystyttävä parhaimpaansa. Perjantain bluesin ja hiphopin rytmeihin luisteltu tyylikäs ja taitavasti koreografioitu ohjelma ei jättänyt jossiteltavaa. Parista huokui jäällä käsin kosketeltava innostus.

– Emme epäröineet, vaan annoimme mennä. Energiatasomme ovat olleet nousujohteiset viimeiset kaksi viikkoa. Pystyimme pitämään saman hyvän energian tänään myös jäällä. Luistelu tuntui todella hyvältä, Juulia Turkkila ja Matthias Versluis iloitsivat. 

Jäätanssin vapaatanssi luistellaan lauantaina. Kilpailu jatkuu tänään suomalaisittain miesten vapaaohjelmalla, jossa Suomea olympiapaikan tavoittelussa edustaa Valtter Virtanen.

MM-kilpailun perusteella jaetut maapaikat jäätanssissa ennen Nebelhorn Trophya:
3 paikkaa: Venäjä, Yhdysvallat, Kanada

1 paikka: Italia*, Iso-Britannia*, Espanja, Puola, Kiina, Liettua, Ranska, Saksa, Japani, Ukraina
*maat voivat hakea toista tai kolmatta maapaikkaa Nebelhorn Trophyssa