Tapahtumat

Tähdet tuikkivat tämän syksyn Finlandia Trophyssa

1 lokakuun, 2017

Meille suomalaisille rakas kansainvälinen taitoluistelukilpailumme, Finlandia Trophy, käynnistää 6.-8. lokakuuta kauden loistokkaampana kuin koskaan aiemmin.

Finlandia Trophy tuo Espoon Metro Areenalle tänä vuonna lähes 230 kilpailijaa yli 20 eri maasta. Kilpailussa on mukana ennätysmäärä arvokisamitaleja. Kilpailunlajeina ovat yksinluistelu, pariluistelu, jäätanssi ja muodostelmaluistelu.

Italian Carolina Kostner saapuu usemman vuoden jälkeen jälleen kilpailemaan Finlandia Trophyssa.

Naisten kilpailun nimekkäimpiä luistelijoita ovat Italian Carolina Kostner, Kanadan Gabrielle Daleman ja Venäjän Elizaveta Tuktamysheva, kaikki MM-mitalisteja. Suomea edustavat Viveca Lindfors ja Emmi Peltonen.

Miehissä menestyksekkäin vieras on Helsingin MM-kisoissa pronssille yltänyt Kiinan Boyang Jin. Lisäksi Trophyyn saapuvat muun muassa Venäjän EM-mitalistit Maxim Kovtun ja Mikhail Kolyada. Suomen miesedustajat ovat Valtter Virtanen ja Bela Papp.

Jäätanssissa on luvassa loistokattaus. Sekä kaksinkertainen maailmanmestari Ranskan pari Gabriella Papadakis – Guillaume Cizeron että vuoden 2014 maailmanmestaripari Italian Anna Cappellini – Luca Lanotte saapuvat Espooseen. Myös muut osanottajat ovat nimekkäitä. Suomella on kilpailussa kaksi paria: Cecilia Törn – Jussiville Partanen ja Juulia Turkkila – Matthias Versluis.

Pariluistelun kärkinimiä on Venäjän huippupari Ksenia Stolbova – Fedor Klimov. Pari on sekä MM- että olympiamitalisti. Suomeen odotetaan kovasti myös Kiinan kiinnostavaa, vasta vuosi sitten yhteistyönsä aloittanutta paria Cheng Peng – Yang Jin.

Myös muodostelmaluistelun lyhytohjelmakisa on maailman huippuluokkaa, sillä hallitseva maailmanmestari Paradise Venäjältä saapuu kohtaamaan takavuosien maailmanmestarit Marigold IceUnityn, Rockettesin ja Team Uniquen. Lisäksi kilpailevat Ruotsin Team Boomerang ja uusi espoolaisjoukkue Lumineers.

Kilpailussa on mukana ennätysmäärä arvokisamitaleja.

Kovatasoinen osallistujakaarti näkyy Finlandia Trophyn lipunmyynnissä, mikä on ollut ennätysmäisen vilkasta. Aivan erityisen suosittu on ollut lauantaipäivä 7. lokakuuta, jolloin luistellaan jäätanssin lyhyttanssit, miesten ja parien vapaaohjelmat sekä muodostelman lyhytohjelmat.

Lisää vilskettä Metro Areenan lauantaipäivään tuo se, että Suomen Taitoluisteluliitto järjestää silloin fanipäivän 6–16-vuotiaille taitoluistelijoille. Päivään on ilmoittautunut 100 nuorta ympäri Suomen.

Lisätietoja:
www.finlandiatrophy.com


teksti Kaisa Viitanen
kuva Elina Paasonen
Taitoluistelu-lehti 4/2017