Tapahtumat

Yksinluistelun SM-kultaa Viveca Lindforsille ja Roman Galaylle

16 joulukuun, 2018

Taitoluistelun SM2019-kilpailut toivat mukanaan uudet mestarit seniorisarjassa. Naisten ylivoimaiseksi mestariksi luisteli Espoon Jäätaitureiden Viveca Lindfors. Lindfors oli ykkönen niin lyhyt- kuin vapaaohjelmassa ja keräsi 174,91 pistettä. Lindforsille mestaruus oli uran ensimmäinen. Miesten sarjassa Roman Galay piti lyhytohjelman jälkeisen ykköstilansa ja luisteli niin ikään uransa ensimmäiseen mestaruuteensa ennätyspistein 191,94. Jäätanssissa Juulia Turkkila-Matthias Versluis voitti SM-kullan pistein 172,70.

Uransa parhaan syksyn luistellut Lindfors onnistui vapaaohjelmassaan, vaikka ohjelman ensimmäinen kolmoislutz jäi vain kahteen kierrokseen. Ohjelma eteni kuitenkin määrätietoisesti ja Lindfors näytti jälleen vahvaa teknistä osaamistaan läpi ohjelman.

Naisten mitalikolmikko Emmi Peltonen (vas.), Viveca Lindfors ja Jenni Saarinen. Suomen mestaruus oli Lindforsin ensimmäinen.

Naisten mitalikolmikko Emmi Peltonen (vas.), Viveca Lindfors ja Jenni Saarinen. Suomen mestaruus oli Lindforsin ensimmäinen.

– Haluan aina tehdä parhaani jäällä. Tänään luistelin tarpeeksi hyvin. Voitto tuntuu kivalta, Lindfors sanoi.

SM-hopealle luisteli Emmi Peltonen (EVT) pistein 163,11. Kahden edellisvuoden mestari oli lyhytohjelmassa toinen, mutta joutui taipumaan vapaaohjelmassa Jenni Saariselle ollen osion kolmas. Saarinen oli kokonaiskilpailussa kolmas. Peltosen luistelussa oli sunnuntaina päättäväisyyttä, mutta niin oli Jenni Saarisellakin, joka saavutti omat uudet ennätyspisteet 159,73.

– Minulla on aina taistelumeininki päällä. Tänään suoritukseni oli ihan ok, mutta se ei ollut suinkaan täydellinen, Peltonen sanoi.

Jenni Saarisen kasvoilta paistoi onnistuneen ohjelman jälkeen ilo, joka kumpusi mielenrauhan löytymisestä.

– Olen löytänyt oikeat henkilöt ympärilleni ja minulla on nyt hyvä olla. Otan päivän kerrallaan, mutta minulla on vielä  tulevaisuudessa paljon näytettävää, Saarinen sanoi luottavaisena.

Galaylle ennätyspisteet

Miehissä Roman Galay venyi kahteen hyvään ohjelmaan ja paransi kauden ennätystään 24,71 pisteellä. Viisinkertainen Suomen mestari Valtter Virtanen oli kuitenkin vapaaohjelman ykkönen. Myös Virtaselle SM-pisteet 187,88 olivat kauden ennätys.

Roman Galay iloitsee valmentajansa Sirkka Kaipion kanssa hyvin menneestä vapaaohjelmasta ja Suomen mestaruudesta.

Roman Galay iloitsee valmentajansa Sirkka Kaipion kanssa hyvin menneestä vapaaohjelmasta ja Suomen mestaruudesta.

Pietarissa suureksi osaksi harjoitteleva Galay oli liikuttunut voitostaan ja onnistuneesta kokonaisuudesta. Galayn vapaaohjelma sisälsi muun muassa kaksi lennokasta kolmoisaxelia.

– Tekemisessäni näkyi hyvä harjoittelujakso. Halusin lisäksi näyttää itselleni, että vapaaohjelma ei ole minulle vaikea. Viimeisissä hypyissä lähes liikutuin. Oloni oli niin mahtava, Galay iloitsi.

Virtanen onnitteli reilusti Galayta ja myönsi tämän tänä viikonloppuna paremmakseen. Virtasen ohjelma sinänsä sujui kohtuullisesti alastulojen epäpuhtauksia lukuun ottamatta. Galayn etumatka lyhytohjelmassa riitti kuitenkin mestaruuteen.

Jäätanssissa Juulia Turkkila ja Matthias Versluis luistelivat uuteen ennätykseensä, vaikka pari ei ollutkaan täysin tyytyväinen vapaatanssiinsa.

– Tänään oli vaikea saada tunnelma päälle eikä keskittyminen ollut ihan kohdillaan. Tästä on kuitenkin hyvä jatkaa kohti EM-kisoja. Teemme tässä välissä kuitenkin näytökset Ruotsissa ja Sveitsissä, pari kertoi.

Juulia Turkkila ja Matthias Versluis voittivat jo toisen SM-kultansa Kouvolassa.

Juulia Turkkila ja Matthias Versluis voittivat ensimmäisen SM-kultansa Kouvolassa.

Suomen Taitoluisteluliitto vahvistaa EM-joukkueen alkuviikosta.

KUVAT Elina PaasonenInga Petrika ja Toni Ranta