Tapahtumat

Onnistumisia Lombardia Trophyssa

Roman Galay huippusuoritukseen Italiassa

15 syyskuun, 2019 JA KUVAT STLL

Suomen Roman Galay venyi kauden avauskisassaan Lombardia Trophyssa Italiassa nappisuoritukseen ja sijoittui miesten kilpailun kuudenneksi pistein 203,52. Pistesaalis on uusi miesten Suomen ennätys.

Galay ylitti myös molemmat, sekä lyhyt- että vapaaohjelman, MM-kilpailuihin vaadittavat teknisten pisteiden rajat.

Scorpionsin tahtiin vapaaohjelmansa luistellut Galay välytteli vahvaa hyppyosaamista ponnistamalla neljä minuuttia kestäneen ohjelmansa aikana yhteensä seitsemän kolmoishyppyä ja kaksi kaksoisakselia. Myös ohjelman piruetit pyörivät mallikkaasti.

– Ihan sairaan siisti fiilis! Oloni ei ollut ennen ohjelmaa mitenkään erityisen varma, mutta aina ennen jokaista hyppyä päätin, että nyt mä vaan teen sen ja hyvähän siitä sitten tuli. Koen, että olen viime kauden jälkeen kasvanut urheilijana ja osaan nyt käsitellä paremmin tunteitani ja ajatuksiani sekä itseäni psyykkisenä ja fyysisenä kokonaisuutena, mikä näkyy tason nousuna, Galay iloitsee.

– Kauden päätavoitteinani ovat tietysti EM- ja MM-kilpailut, mutta eniten toivon, että pystyn nostamaan maailmalla Suomen miestaitoluistelijoiden tasoa. Haluan näyttää, että täältäkin tulee hyviä miesluistelijoita.

21-vuotias Galay palaa Italiasta suoraan arkeen ja Pietarissa odottavien koulutehtävien pariin. Mielessä kuitenkin siintää jo lokakuussa edessä oleva kansainvälinen Finlandia Trophy Espoo -taitoluistelukilpailu.

– Finlandia Trophy on ehdottomasti kauden siistein kisa. Kannustus siellä on ihan hullua. Ei sellaista fiilistä ole varmaan edes MM-kisoissa, Galay pohtii.

Miesten kilpailun voiton vei Kiinan Boyang Jin 268,31 pisteellä.

Jenni Saarinen yhdeksänneksi Lombardia Trophyssa

Suomen Jenni Saarinen sijoittui lauantaina Lombardia Trophyn naisten kilpailussa sijalle yhdeksän pistein 161,64. Saarinen esitti vapaaohjelmansa alkuun laadukkaat kolmoisflipin, kolmoisflippi-kaksoistulppi-yhdistelmän ja kolmoislutzin. Ohjelman edetessä hyppyjen alastuloihin osui kuitenkin pieniä horjahduksia ja kaksi kaatumista, jotka rokottivat pisteiden määrää.

– Vapaaohjelmasta jäi hieman hampaankoloon tänään. Ohjelman alku oli kuitenkin tosi hyvä, vaikka loppuun tulikin typeriä virheitä, Saarinen pohtii.

Jenni Saarinen nähdään seuraavan kerran kilpailemassa kotiyleisön edessä Finlandia Trophy Espoossa.

Saarisen valmentaja Minna Järvinen sen sijaan oli melko tyytyväinen suojattinsa suoritukseen.

– Parannettavaa vielä jäi, mutta olen tyytyväinen, että ohjelman vaikeimmat hypyt onnistuivat ja olivat laadukkaita. Myös piruetit pyörivät tänään paremmin kuin lyhytohjelmassa, Järvinen arvioi.

Seuraavaksi Saarinen suuntaa Berliiniin viimeistelemään ohjelmiaan koreografinsa Mark Pillayn ohjauksessa. Lokakuussa hän osallistuu Galayn tapaan Finlandia Trophy Espooseen.

– Odotan innolla, että pääsen kilpailemaan Finlandia Trophyyn. Kotiyleisön edessä luisteleminen on aina upeaa, Saarinen iloitsee.

Lombarida Trophyn naisten kilpailun voitti junioreiden MM-hopeamitalisti, Venäjän vasta 15-vuotias Anna Shcherbakova pistein 218,20.

Oriharan ja Pirisen jäätanssiuralle onnistunut alku

Vasta neljä kuukautta yhdessä harjoitelleet jäätanssijat Yuka Orihara ja Juho Pirinen sijoittuivat sunnuntaina Lombardia Trophyn sijalle 11 pistein 148,48.

– Olemme kokonaisuutena ensimmäiseen kilpailuumme enemmän kuin tyytyväisiä. Vapaatanssi tänään oli ehdottomasti paras suoritus, minkä tähän paikkaan pystyimme tekemään. Luisteleminen tuntui ihanalta ja vapaatanssissa olimme jo paljon rytmitanssia rennompia, pari kertoo.

Oriharan ja Pirisen alkusyksy on tiivistahtinen ja pari kilpaileekin jo ensi viikolla Bratislavassa.

Suomen toinen jäätanssipari Juulia TurkkilaMatthias Versluis joutui vetäytymään kilpailusta ennen rytmitanssia harjoituksissa tapahtuneen loukkaantumisen vuoksi.

Jäätanssikilpailun voittoon luistelivat Italian Charlene Guignard Marco Fabbri pistein 202,10.

Kilpailun tulokset: http://www.fisg.it/upload/result/5020/index.html