Tapahtumat

Tallink Hotel Cup

Oona Ounasvuori kuudes Tallinnassa

16 helmikuun, 2020 STLL Jari Marttila

Oona Ounasvuori sijoittui viikonloppuna suomalaisnaisista parhaiten Tallink Hotels Cupissa Virossa, hän oli kilpailun kuudes. Yhteispisteet 150,63 ovat Ounasvuoren uusi ennätys.

Etelä-Vantaan Taitoluistelijoita edustava Ounasvuori luisteli upean lyhytohjelman, mutta vapaaohjelmaan tuli rikkeitä, yksi kaatuminen ja useita kolmoishyppyjen helpotuksia.

”Ohelman alku oli hyvä, mutta sitten enää mennytkään kovin hyvin.”

– Ohjelman alku oli hyvä, mutta sitten enää mennytkään kovin hyvin. Melkein arvasin tämän, sillä en ehtinyt kunnolla levätä viikko sitten olleiden PM-kisojen jälkeen. Nyt pääsen onneksi rauhoittumaan ja samalla suunnittelemaan jo ensi kautta, Oona Ounasvuori kertoi vapaaohjelmasuorituksensa jälkeen.

Suomen kaksi muuta naisedustajaa, oululainen Selma Välitalo ja Espoossa harjoitteleva Laura Karhunen kilpailivat flunssaisina. Karhunen joutui jättämään kisan kesken lyhytohjelman jälkeen, Välitalo luisteli sijalle 12 yhteispistein 129,98.

– Flunssa, erityisesti yskä tuntui vapaaohjelmassa. Ohjelman alun hyppy-yhdistelmääni olen tyytyväinen, mutta loppuohjelma ei mennyt ihan putkeen, sanoi vasta 17-vuotias, nyt ensi kertaa naisten kilpailusarjaa kokeillut Selma Välitalo.

Naisten kilpailun voiton vei molempia ohjelmaosioita hallinnut Venäjän Anastasiia Guliakova, 200,11.

Viron kansainvälisessä kilpailussa oli mukana myös kolme suomalaista juniorityttöä. Heistä Jenni Johansson luisteli sijalle 14 pistein 103,95, Fanny Lindfors oli 17. pistein 98,02 ja Sirkku Koskenvaara 19., 93,36. Kilpailun voitti Viron Niina Petrokina, 174,42.

Tallinnassa kilpailtiin yhtä aikaa virallisen kansainvälisen kilpailun kanssa nuorten luistelijoiden kansainvälisessä interclub-kisassa. Eri ikäsarjoissa kilpaili iso joukko suomalaisnuoria.

Tallink Hotels Cupin tulokset.