Tapahtumat

Olympiavoittaja Yuzuru Hanyu odotetusti lyhytohjelman ykkönen

3 marraskuun, 2018

Helsinki Grand Prix’n toinen kilpailupäivä alkoi vauhdikkaasti miesten lyhytohjelmilla. Odotetuin vieras jäälle oli oikeutetusti kaksinkertainen olympiavoittaja ja maailmanmestari Yuzuru Hanyu. Tuhansien japanilaisfanien kannustus siivitti Hanyun kauden parhaaseen suoritukseen pistein 106,69 ja ylivoimaiseen lyhytohjelmakilpailun voittoon. Ohjelman jälkeen jää täyttyi fanien lahjoittamista kukista ja Nalle Puh -pehmoleluista, joita suomalaiset pikkuluistelijat keräsivät minkä ehtivät.

Yuzuru-hysteriaa. Jää täyttyi ruusuista ja Nalle Puh -pehmoleluista japanilaisen lyhytohjelman jälkeen.

– Arvostan suuresti fanejani, jotka seuraavat uuraani. Heidän kannustuksensa on ihan uskomatonta. Monet matkustavat myös hyvin kaukaa kilpailuihin, kuten Helsinkiin, Yuzuru Hanyu kertoi lyhytohjelman jälkeen.

”Olen todella iloinen suorituksestani. Minun täytyy kuitenkin vielä harjoitella lisää.”

Hanyun ohjelman lennokkaat hypyt ja laadukkaat piruetit sujuivat leikiten Raul di Blasion musiikin tahtiin. Jäällä nähtiin muun muassa kaksi onnistunutta neloishyppyä.

– Olen todella iloinen suorituksestani. Minun täytyy kuitenkin vielä harjoitella lisää. Oloni ei ollut riittävän itsevarma lähtiessäni hyppyihin ja luisteluni kaipaa yhä enemmän vauhtia, Hanyu kertoi.

Vaikka Hanyu luisteli kauden parhaat pisteensä, hän näki siinä vielä petrattavaa.

Tšekin Michail Brezina iloitsi jäällä, että kova harjoittelu tuottaa vihdoin tulosta.

Toiselta sijalta huomenna luisteltavaan vapaaohjelmakilpailuun lähtee ennätyspisteitään roimasti parantanut Tšekin Michal Brezina, joka sai ohjelmastaan 93,31 pistettä. Täydellisesti onnistuneen ohjelman esittänyt 28-vuotias konkari oli aiheesta tyytyväinen.

– Viimein luistelussani näkyy tehty työ. Tuntuu hyvältä olla taas mukana kärkikahinoissa, viime kausina vaikeuksista kärsinyt Brezina sanoi.

– Luistelu ei ole enää koko elämäni, joten en stressaa niin paljon, vuosi sitten naimisiin mennyt Brezina kertoi nauraen.

Kolmantena lyhytohjelmakilpailussa on Kiinan Boyang Jin 85,97 pisteellä. Jin kaatui harmittavasti Beatlesin tahtiin luistelemansa ohjelman neloislutz-yhdistelmän. Kaksinkertainen MM-pronssimitalisti avasi kilpailukautensa vasta nyt Helsingissä.

Suomen Valtter Virtanen epäonnistui lyhytohjelmassaan, josta hän sai 48,16 pistettä. Virtanen on kilpailussa sijalla 11.

– Tämä oli surkea esitys. Kun ensimmäinen hyppy-yhdistelmä ei onnistunut, itseluottamukseni romahti. Olen tällä kaudella panostanut luisteluun entistä enemmän ja paineet sekä itselleni että valmennustiimille olivat kovat, Virtanen analysoi suoritustaan.

KUVAT Antti Lehto ja Elina Paasonen

Miesten vapaaohjelmakilpailu luistellaan Helsinki Grand Prix’ssa sunnuntaina 4.11.2018 klo 14.00.

Helsinki Grand Prix’n tulokset.