Tapahtumat

Lappeenrannassa mukana yli 2000 luistelijaa

Muodostelma­luistelun kansalliset sarjat avasivat kautensa

22 marraskuun, 2022 Catarina Stewen Catarina Stewen ja Ville Vairinen

Muodostelmaluistelun kansallisten sarjojen kilpailukausi pyörähti käyntiin viime viikonvaihteessa Lappeenrannassa, kun minorit, juniorit, seniorit, mastersit ja aikuiset pääsivät esittämään uudet ohjelmansa tuomareille ja yleisölle.

Minorit-sarjan kilpailu käytiin lauantaina. Sääntömuutokset ovat tuoneet ohjelmiin lisää haasteita, ja Helsingin Luistelijoiden Sunlights-joukkueen valmentaja Sara Vedenoja iloitsi siitä, että kaikki minorijoukkueet ovat menneet eteenpäin.

– On hienoa, että minorit saavat tehdä vaikeampia asioita ja yrittää korkeampaa tasoa, se kehittää koko lajia, Sara sanoo.

Afrikan savannilla

Sunlights voitti oman lohkonsa ohjelmallaan Story of Africa. Kapteenit Fanni Heimonen, Maija Karvonen ja Aino Nissinen avaavat ohjelman teemaa.

– Olemme Afrikan savannilla ja tunnelma on iloinen. Yhtäkkiä pantterilauma hyökkää ja alkaa taistelu. Muitakin Afrikan yllätyksiä tapahtuu, kunnes lopuksi on juhlan aika.

Kapteenien mielestä oli jännittävää päästä taas kilpailemaan pitkästä aikaa. Vaikka alussa kaikkia jännitti, yleisön edessä tuntui hyvältä luistella.

Päävalmentaja Katariina Luotonen kertoo, että Sunlights on päämäärätietoinen joukkue, joka harjoittelee määrätietoisesti. Joukkueessa panostetaan erityisesti joukkuehenkeen, mikä onkin joukkueen vahvuus.

– Tämän kauden kisaohjelma tuntuu oikealta juuri tälle joukkueelle. Luistelijat ovat omaksuneet teeman ja tarinan ja se näkyy joka treenissä, Katariina sanoo.

– Me valmentajat olemme todella ylpeitä kisasuorituksesta. Joukkue teki oman parhaansa, ja se riitti hienoihin pisteisiin, Katariina kertoo.

Muodostelmaluistelun kansalliset sarjat aloittivat kautensa Lappeenrannassa. Helsingin Luistelijoiden Sunlights voitti oman minorilohkonsa.
Muodostelmaluistelun kansalliset sarjat aloittivat kautensa Lappeenrannassa. Helsingin Luistelijoiden Sunlights voitti oman minorilohkonsa ohjelmalla Story of Africa.

Videopeliseikkailu

Kolmanteen sijaan ensimmäisessä lohkossa ylsi oululainen Alula Borealis ohjelmallaan Little Big Planet. Kapteenit Viola Martimo, Tiia Kinnula ja Sofia Lehari kertovat, että kilpailuohjelmassa seikkaillaan videopelissä.

– Olemme joukkueen kanssa kehittäneet tarinan, ja kaikki ilmeet tehdään tarinan mukaan. Oli mahtavaa avata kausi ja esiintyä pitkästä aikaa, Viola, Tiia ja Sofia sanovat.

Valmentaja Roosa Tauriainen oli tyytyväinen joukkueen onnistuneeseen suoritukseen ja kertoo, että ohjelma meni rutiinilla.

– Tämä oli hyvä aloitus kaudelle ja odotamme innolla sen jatkoa ja lisää kisakokemuksia. Näillä näkymin seuraava kilpailumme on joulukuussa Vantaalla, Roosa sanoo.


Saimaan Muodostelmaluistelijoiden järjestämään kansallisten sarjojen ensimmäiseen valintakilpailuun osallistui 102 joukkuetta ja yli 2000 luistelijaa. Toiset valintakilpailut luistellaan 14.–15.2023 tammikuuta Vantaalla (Tulokkaat, Aikuiset ja Noviisit) ja 4.–5.2.2023 Turussa (Minorit, Juniorit, Seniorit ja Masters).

Muodostelmaluistelun kansallisten sarjojen ensimmäisen valintakilpailun tulokset lauantai.

Muodostelmaluistelun kansallisten sarjojen ensimmäisen valintakilpailun tulokset sunnuntai.