Tapahtumat

Helsinki Rockettes voittoon French Cupissa Ranskassa

Marigold IceUnity toiseksi Hevelius Cupissa Puolassa

5 helmikuun, 2024 STLL Santtu Jaakkola ja Jyri Jäppinen

Muodostelmaluistelun Challenger-sarja jatkui viikonvaihteessa Hevelius Cupilla Gdanskissa Puolassa. Marigold IceUnity sijoittui uusilla huippupisteillään toiseksi 16 seniorijoukkueen kilpailussa. Samaan aikaan Helsinki Rockettes ja Team Unique kävivät käytännössä kaksintaistelun French Cupin voitosta Ranskassa, jossa voiton vei Helsinki Rockettes.

Helsingin Luistelijoiden Marigold IceUnity onnistui Puolassa molemmissa ohjelmissaan. Kokonaistulos 228,81 nosti joukkueen toiseksi senioreiden kotimaisessa Season´s Best -tilastossa, jota johtaa Helsinki Rockettes 0,22 pistettä paremmalla tuloksella.

Marigold onnistui jo lyhytohjelmassaan ja saavutti uuden ennätyksensä 76,66 pistettä.

– Joukkueen esittäminen oli taas vapautuneempaa ja rohkeampaa. Koreografi Marco Bjurströmiltä viime viikolla saadut arvokkaat neuvot esittämiseen näkyivät heti lisävärinä tekemisessä, valmentaja Anu Oksanen totesi.

Myös vapaaohjelma toi joukkueelle ennätyspisteet 152,15.

– Lauantai-illan suoritus oli vahva ja varma veto. Vaikka vielä viime viikolla teimme pari paikkapyöritystä, luistelijat onnistuivat muutoksista huolimatta. Pientä korjattavaa jää aina, mutta kokonaisuus oli erinomainen. Olen ylpeä joukkueen edistymisestä taas muutaman viikon sisällä, valmentaja kertoi.

Espoo Synchronized Skatersin Lumineers luisteli Hevelius Cupissa pisteet 204,48, vaikka molempia ohjelmia rasittivatkin vähennykset epäonnisista kaatumisista. Joukkue oli lyhytohjelmissa neljäs pistein 69,05. Vapaaohjelmallaan joukkue sijoittui viidenneksi 135,43 pisteellä.

Lumineers oli kokonaiskilpailussa viides ja jätti taakseen muun muassa Yhdysvaltojen Miami Universityn.

Muodostelmaluistelun Challenger-sarjan Hevelius Cup Gdanskissa Puolassa.
Lumineers

Voittoon Gdanskissa luisteli Yhdysvaltojen Haydenettes kokonaispistein 234,66. Suomalaisen Saga Krantzin valmentama joukkue oli ensimmäinen molempina päivinä. Kanadan Nova oli kilpailun kolmas tuloksella 216,04.

Suomalaiset Marigold IceUnity ja Lumineers päättivät Challenger-sarjansa Hevelius Cupiin.

Puolassa junioreiden kilpailussa Etelä-Vantaan Taitoluistelijoiden Ice Steps oli seitsemäs pistein 151,99 ja Oulun Luistelukerhon Stella Polaris kymmenes 140,67 pisteellä.

Kohti Marie Lundmark Trophya

French Cupissa kilpailleet Helsinki Rockettes ja Team Unique osallistuvat ensi viikonvaihteessa 10.–11. helmikuuta järjestettävään Marie Lundmark Trophyyn Helsingissä. Molemmille kilpailu Ranskassa antoi arvokasta tuntumaa kohti tulevaa viikonloppua.

”Meillä oli dramaattinen lähtö vapaaohjelmaan yhden luistelijan sairastuttua äkillisesti.” 

Helsinki Rockettes onnistui Ranskassa lyhytohjelmassaan ja kirjasi siitä omat ja kotikauden parhaat pisteet 77,47. Sen sijaan vapaaohjelmaan toi haasteen luistelijan yllättävä sairastuminen, joka vaati nopeita muutoksia luistelevaan kokoonpanoon. Yhteispisteet 224,37 toi joukkueelle kokonaiskilpailun voiton, joka lämmitti valmentaja Kaisa Arrateigin mukaan erityisesti, koska se ei tullut helpolla.

– Meillä oli dramaattinen lähtö vapaaohjelmaan yhden luistelijan sairastuttua äkillisesti. Jouduimme vaihtamaan kokoonpanoa juuri ennen menoa jäälle ja improvisoimaan elementtejä uusiksi. Näin syntyi uusia saavutuksia, joista voi olla todella ylpeä. Joukkue onnistui hienosti paineen alla, ja päällimmäinen tunne helpotus. Opimme jälleen kerran, miten tärkeä jokainen luistelija on ja miten taitava joukkue on.

Oli hyvä käydä jälleen kansainvälisillä kentillä ja saada hyvää palautetta tekniseltä paneelilta.

Helsinki Rockettes luisteli French Cupin voittoon 2024.
Helsinki Rockettes

Helsingfors Skridskoklubbin Team Unique oli kilpailussa epäonninen lyhytohjelmassa, johon osui kolme kaatumista. Sen sijaan joukkue voitti vapaaohjelman ja saavutti vedollaan kotimaan kauden ennätyspisteet 154,47. Kokonaistuloksella 221,02 se sijoittui toiseksi.

– Tämä kilpailu oli meille supertärkeä. Olemme kovemmassa kunnossa kuin koskaan, mutta tiukan Budapestin kilpailun yhteydessä joukkueen tekeminen meni suorittamisen puolelle. Epäonnisen lyhytohjelman jälkeen Rouenissa palasimme positiiviseen kuplaamme, ja lopputulos vapaaohjelmassa oli jälleen onnistunut, valmentaja Mirjami Penttinen kertoi.

Team Unique luisteli toiseksi French Cupissa 2024.
Team Unique

Helsingin Taitoluisteluklubin Team Fintastic voitti French Cupin juniorisarjan tuloksella 196,10. Toiseksi luisteli Kanadan Nexxice Junior pistein 192,14 ja kolmanneksi Helsingfors Skridskoklubbin Team Mystique 175,94 pisteellä.

Challenger-sarjaan kuuluvan Hevelius Cupin tulokset.

French Cupin tulokset.

*Artikkelia päivitetty 5.2.2024 klo 11.03: Lumineers ei tehnyt ennätyspisteitään Hevelius Cupissa. Joukkueen ennätyspisteet 210,18 ovat 12.–13.1.2024 kilpaillusta Lumiére Cupista Hollannista.

Lue myös
Tapahtumat

"Kun taso on kova, kaikki on tehtävä puhtaasti"

Helsinki Rockettes kolmanneksi Budapest Cupissa

22 tammikuun, 2024

Tapahtumat

Muodostelmaluistelun Challenger-sarja käyntiin Hollannissa

Marigold IceUnity voitti Lumière Cupin

15 tammikuun, 2024