Tapahtumat

Muodostelmaluistelun Challenger-sarja käyntiin Hollannissa

Marigold IceUnity voitti Lumière Cupin

15 tammikuun, 2024 Marita Kokko Santtu Jaakkola

Muodostelmaluistelun kansainvälinen Challenger-sarja käynnistyi viikonvaihteessa Lumière Cupilla Hollannissa. Avaus oli suomalaisittain onnistunut, sillä Marigold IceUnity voitti ja Lumineers sijoittui kolmanneksi. Molemmat joukkueet saavuttivat kilpailussa kauden parhaan tuloksensa.

Helsingin Luistelijoiden Marigold IceUnitylle voitto oli ensimmäinen vuonna 2019 perustetussa Challenger-sarjassa. Joukkue saavutti kilpailussa kokonaistuloksen 216,03. Se oli lyhytohjelmissa Yhdysvaltojen Skylinersin jälkeen toinen, mutta voitti vapaaohjelmakisan.

”Joukkue ei antanut periksi, vaikka yhdessä nostossa ilmenikin ongelmia ennen alastuloa.”

Valmentaja Anu Oksanen kuvasi suoritusta Aliens-vapaaohjelmasta hienosti taistelluksi. 

– Joukkue ei antanut periksi, vaikka yhdessä nostossa ilmenikin ongelmia ennen alastuloa. Se onnistui kuitenkin hienosti. Kolmesta elementistä ei nyt saatu tavoiteltua korkeinta tasoa, mutta kokonaisuutena veto oli hyvä, hän arvioi.

Marigold IceUnity luisteli jo lyhytohjelmastaan kauden parhaat pisteensä 70,45. Tuloksessa kuitenkin yllätti kahden pisteen vähennys kielletyksi luokitellusta elementistä. Kyse oli otteetonta askelsarjaa siirtymässä edeltävästä tempusta, jossa yhden ryhmän toteutus katsottiin kielletyksi nostoksi.

– Olemme kilpailleet tällä lyhytohjelmalla neljä kertaa aiemmin, mutta nyt siitä löytyi tämä kielletty elementti. Kahden pisteen vähennys oli tietysti harmillinen, Oksanen totesi.

Espoo Synchronized Skatersin Lumineers kohensi tuloksiaan vahvasti Lumière Cupissa. Joukkue sai lyhytohjelmastaan 69,55 pistettä ja vapaaohjelmastaan 140,63 pistettä. Kokonaistulos 210,18 nosti sen kauden parasta pistesaldoa 18,40 pisteellä.

Seniorisarjan toisen sijan vei Skyliners kokonaispistein 214,32.

Espoo Synchronized Skatersin Lumineers kohensi tuloksiaan vahvasti Lumière Cupissa
Lumineers

Team Mystique toiseksi junioreissa

Helsingfors Skridskoklubbin Team Mystique sijoittui uusilla kauden ennätyspisteillään 188,14 toiseksi juniorisarjassa, mikä nosti joukkueen kolmanneksi junioreiden kotimaisessa Season best -tilastossa. Onnistumisillaan joukkue paransi kokonaistulostaan 27,83 pisteellä.

Sarjan voitti Yhdysvaltain Skyliners Junior, ja kolmanneksi sijoittui Team Image Junior samasta maasta.

Myös Helsingin Luistelijoiden Musketeers nosti kauden parhaan tuloksensa 174,34 pisteeseen. Se toi joukkueelle neljännen sijan kilpailussa

Challenger-sarja jatkuu jo 20.–22. tammikuuta Budapest Cupilla Unkarissa. SM-senioreista siihen osallistuvat HTK:n Helsinki Rockettes ja HSK:n Team Unique ja SM-junioreista HTK:n Team Fintastic ja Kaarin Dream Edges.

Lumière Cupin tulokset.

Lue myös
Tapahtumat

Helsinki Rockettes voittoon French Cupissa Ranskassa

Marigold IceUnity toiseksi Hevelius Cupissa Puolassa

5 helmikuun, 2024

Tapahtumat

"Kun taso on kova, kaikki on tehtävä puhtaasti"

Helsinki Rockettes kolmanneksi Budapest Cupissa

22 tammikuun, 2024