Tapahtumat

Junioreiden GP-sarja käyntiin

Makar Suntsev kuudes Ranskassa

22 elokuun, 2021 JA KUVAT STLL

Taitoluistelun maajoukkueeseen kuuluva Makar Suntsev luisteli vahvan alun kilpalukauteensa ja sijoittui junioreiden Grand Prix -kilpailussa lauantaina Courchevelissa Ranskassa kuudenneksi. Makar Suntsev keräsi yhteispisteet 168,58.

17-vuotias kotkalainen aloitti vapaaohjelmansa komealla kolmoisflipin ja kolmoissalchowin yhdistelmällä, ja luistelu kulki varmasti aina ohjelman loppupuolelle asti.

– Juuri ennen askelsarjaa voimani kuitenkin yksinkertaisesti loppuivat, ja sitten alkoi tulla virheitä, yksi kaatuminen ja elementtien helpotuksia. Lopussa huomasin myös olevani hieman myöhässä musiikista ja lähdin hätäilemään, kuvasi Suntsev tyypillistä kauden aloituskilpailun tilannetta.

Lopun haparoinneista huolimatta Makar Suntsev keräsi kuitenkin vapaaohjelmasta yli 100 pistettä ja nousi niillä lyhytohjelman seitsemänneltä sijalta kokonaiskilpailun kuudenneksi. Suntsev kilpailee toistamiseen kovatasoisessa junioreiden GP-sarjassa syyskuussa Slovakiassa.

Junioripoikien kilpailun voitti Ranskassa Yhdysvaltain Ilia Malinin ylivoimaisesti pistein 214,64.

Janna Jyrkisellä vaikeuksia

Suomen toinen edustaja Ranskassa, Janna Jyrkinen, puolestaan oli vapaaohjelmassaan vaikeuksissa.

– Kun kaaduin heti ohjelman alussa kolmoislutzin ja kolmoistulpin yhdistelmän, ohjelma ei yksinkertaisesti lähtenyt lainkaan menemään. Aloin miettiä, miten voin paikata ohjelmani elementtejä, ja koko homma meni sekoiluksi. Oli kova pettymys, kun en päässyt lainkaan omalle tasolle, mutta toivottavasti parannusta on luvassa, 14-vuotias maajoukkueen jäsen kommentoi.

Jyrkinen putosi lyhytohjelman jälkeiseltä kuudennelta sijalta kokonaiskilpailun yhdeksänneksi. Yhteispisteet olivat 133,65. Myös Jyrkisellä on toinen kilpailumahdollisuus junioreiden GP:ssä.

Ranskassa tyttöjen kilpailun voitti Yhdysvaltain Lindsay Thorngren, 181,45.

Tulokset junioreiden ensimmäisestä GP-kilpailusta.