Tapahtumat

Kärkeen Suomen Taitoluisteluliiton EM-kilpailujen valintaperusteissa

Makar Suntsev ennätykseen Golden Spin of Zagreb -kilpailussa

11 joulukuun, 2021 STLL Sari Niskanen

Syksyn mittaan lupaavaa nousukuntoa osoittanut Makar Suntsev päräytti Kroatian Golden Spin of Zagreb -kilpailussa tulostauluun uudet ennätyspisteensä 185,84. Samalla hän siirtyi miehissä kärkeen Suomen Taitoluisteluliiton EM-kilpailuiden valintaperusteissa.

17-vuotias kotkalainen teki Kroatiassa kauden parhaat suorituksensa sekä lyhyt- että vapaaohjelmassa. Lauantain vapaassa hän teki hyvää työtä myös ilmaisupuolella.

– Lähden aina hyvillä mielin vapaaohjelmaani. Tänään tunsin jo ennen suoritusta, että minulla on voimaa ja samalla rauhaa. Maltoin ohjelmassani säädellä voiman käyttöä. Pääsin hyvin käyntiin alun hypyillä, ja vaikka kaikki eivät olleet parhaita mahdollisia, sain niitä pelastettua. Ja askelsarjassa jo nautin, se on ehdoton lempikohtani ohjelmassa.

Vielä osin kansainvälisessä juniorisarjassa luisteleva Suntsev nousi vapaaohjelmallaan lyhytohjelman jälkeiseltä 21. sijalta lopputulosten sijalle 20. Kärjeltään erittäin kovatasoisen kilpailun voitti Kanadan Keegan Messing pistein 255,07. Mukana oli kaikkiaan 26 miestä.

”Tänään tunsin jo ennen suoritusta, että minulla on voimaa ja samalla rauhaa.”

Kroatian pisteet ovat Suntsevin uusi ennätys. Niiden ansiosta hän myös kiilaa Suomen Taitoluisteluliiton EM-kisojen valintakriteereissä ykköseksi ohi tähän asti kärjessä olleen Valtter Virtasen. Suomen miehillä on yksi maapaikka tammikuun EM-kisoihin Tallinnassa.

Suntsev ja Virtanen kohtaavat toisensa viikon päästä SM-kilpailuissa Porissa. SM-jää on viimeinen näytön paikka EM-kisoihin.

– Ensin annan Kroatiasta palautumiselle vähän aikaa, sitten rakennan taas nopsasti kisakunnon treeneissä.

Sekä Suntsev että Virtanen ovat harjoituksissa tehneet kolmoisaxeleita, kisajäällä niitä ei onnistuneina ole vielä nähty.

– En ole vielä kysynyt valmentajaltani, lähdenkö SM-kilpailuissa yrittämään kolmoisaxelia. Kroatiassa, joka oli Challenger-sarjan kilpailu, sellainen riskinotto ei olisi kannattanut, sanoo Tatiana Lebedevan valmennettava.

Golden Spin of Zagreb -kilpailun tulokset.