Tapahtumat

”Luistelun lajia tärkeämpää on luistelun halu”

20 joulukuun, 2017

Eivät ainoastaan Koko Suomi Luistelee -tapahtumia kentällä pyörittävät ole tyytyväisiä, myös lajiliittojen toimistoissa hyristään tyytyväisyydestä.

– Kiertue tarjoaa tosi matalan kynnyksen tapahtumia, niihin on jokaisen helppo ja – mukava tulla. Ne ovat monipuolisia ja yhteisöllisiä. Samalla ne viestivät kaikille osallistujille kahden eri lajiliiton, kahden eri luistelulajin yhteisöllisyydestä, sanoo Suomen Luisteluliiton toimisto- ja kehityspäällikkö Joel Vähä-Salo.

Luistelun riemu on valloittanut monilla paikkakunnilla valtavat joukot ihmisiä. Aivan erityisesti kiertueväki kiittää mm. Seinäjoen ja Kangasalan tapahtumia.

– Me näytämme konkreettisesti sen, että ei todellakaan ole väliä sillä, millä luistimilla luistelet. Paljon tärkeämpää on se, että luistelet, nautit luistelusta.

Pikaluistelijana kasvanut Joel Vähä-Salo tuntee hyvin Luisteluliiton Ice Skating Tourin perusrakenteen.

– Mutta kun haluaa kasvaa ja kehittyä, yhteistyö on siihen avain. Se on motivoivaa kaikille.

Koko Suomi Luistelee on ollut todella merkittävä kasvun paikka myös Taitoluisteluliitolle.

Liitolla on suurena haasteena kehittää entisestään luistelukoulujensa tarjontaa uusin tuottein, ja Koko Suomi Luistelee -tapahtumissa on koekäytetty jo kolmea erilaista tuotemallia: jäähän ja luistimiin totuttavaa Luistele mun kaa! -jääseikkailua perheille sekä Skate Fit ja Skate Balance -kuntoluisteluita kaikenikäisille. Ensi vuonna käynnistyy mobiilipeli Luistelupassi, josta enemmän sivulla 42.

– Tottakai me molemmat lajiliitot haluamme lisää harrastajia ja lisää näkyvyyttäkin lajeillemme, mutta Koko Suomi Luistelee -yhteistyö on kasvanut paljon suuremmaksi asiaksi, alkanut elää aivan omaa elämäänsä paljon hienommin kuin varmasti osasimme edes ajatella. Sen koko merkitystä tuleville vuosille ja tuleville toimintamuodoille ei pysty edes kuvittelemaan, sanoo Taitoluisteluliiton kehityspäällikkö Eeva Sunnari.

Molemmat lajiliitot ovat jo yksituumaisesti päättäneet, ettei yhteistyö jää tähän talveen.

teksti Kaisa Viitanen | kuvat Koko Suomi Luistelee – Ice Skating Tour

Taitoluistelulehti 5/2017