Tapahtumat

Valtter Virtanen ennätyspisteillään neljänneksi

Linnea Ceder kolmas Bavarian Openissa

22 tammikuun, 2022 JA KUVAT STLL

Linnea Ceder juhli pronssia Bavarian Openissa. Yhteispisteet 168,88 ovat keravalaisluistelijan uusi kansainvälisten kilpailujen ennätys. Suomalaisriemua lisäsi se, että myös Valtter Virtanen komisteli kansainvälistä ennätystään Oberstdorfin jäällä.

Lauantainen vapaaohjelma oli hieno näyttö Cederin tuloskunnosta ja sen tuomasta varmuudesta, vaikka 19-vuotias luistelija itse luonnehtikin suoritustaan selviytymistaisteluksi.

– Sain vapaaohjelmassa kaikki hypyt tehtyä yhtä kolmoislutzia lukuun ottamatta, mutta elementtieni laatu kärsi eikä luistelussani ollut sellaista vapautuneisuutta ja rentoutta kuin pitäisi. Kuitenkin ihan siedettävä suoritus minulta tänäänkin. Bavarian Open on ollut hyvä harkka ensi viikon PM-kilpailuja varten, sinne mennään täysillä.

Obertsdorfissa käydyn kilpailun naisten sarjan voitti Saksan Kristina Isaev pistein 176,67 ja toisena oli hänen maannaisensa Nicole Schott, 170,03.

Toisena suomalaisnaisena Bavarian Openissa luisteli Olivia Lisko. Aikuisten sarjaan totuttautuva 15-vuotias keräsi yhteispisteet 151,10, millä hän nousi kuudenneksi.

– Alun yhdistelmässäni toinen tulppi jäi vapaaohjelmassakin kakkoseksi ja pari muuta pientä virhettä tuli, mutta kokonaisuus oli siisti ja pisteitä tuli mukavasti, olen tyytyväinen.

Virtanen elää nyt uransa parasta aikaa

Miesten kilpailussa Valtter Virtanen ei jäänyt pisteidenkeruussa Linnea Cederiä huonommaksi, vaan myös hän teki kansainvälisen ennätyksensä, 197,80 pistettä. Sillä hän sijoittui neljänneksi.

Virtasen yhtenä tärkeänä tavoitteena Saksan kilpailussa oli tehdä vapaaohjelmassa MM-kisoihin vaadittavat tekniset pisteet. Tavoite jäi vain vajaan kolmen pisteen päähän.

– Minulle sattui ohjelmassa kolmoissalchowin ja kolmoistulpin yhdistelmässä kaatuminen, joka sattui sekä fyysisesti että henkisesti. Mutta täytyy vain luottaa omaan tekemiseeni, kyllä ne pisteet vielä tulevat, sanoi seuraavaksi PM-kisoihin Tanskaan suuntaava 34-vuotias.

– Muilta osin vapaaohjelmani oli ehdottomasti koko kauden tasapainoisin suoritus. Niin uskomattomalta kuin se voi kuulostaa, elän selvästi nyt urani parasta aikaa.

Yksinluistelijoiden lisäksi Bavarian Openissa on Suomesta mukana yksi juniori- ja yksi noviisijäätanssipari. Junioreissa Hilda Taylor ja Urho Reina ovat rytmitanssin jälkeen sijalla 15 pistein 31,13. Enna Kesti ja Oskari Liedenpohja ovat noviiseissa kymmenentenä ennen vapaatanssia.

Bavaria Open -kilpailun tulokset.