Tapahtumat

Kolmanteen kerrokseen kannattaa kiivetä

6 heinäkuun, 2017

Kaikki tulevat Hartwall Arenalle tietysti ennen muuta katsomaan taitoluistelun MM-kilpailuja, mutta kisahalli elää vahvasti koko kisaviikon myös kilpailujen välissä ja jäädytystauoilla.

Areenan käytävillä ja lämpiöissä esittäytyy kisaviikon aikana kolmisenkymmentä organisaatiota. Erilaiset ständit tuotteineen ja palveluineen levittäytyvät tasaisesti kaikkiin areenan katsomokerroksiin. Osastoilla on myös erityyppisiä tapahtumia.

Todellinen tapahtumakeräymä löytyy Hartwall Arenan kolmannesta kerroksesta. Siellä toimii koko kisaviikon tapahtumalava, jossa sekä haastatellaan mielenkiintoisia henkilöitä että myös jaetaan MM-kisojen pikkumitalit. Tapahtuma-lavan kielinä ovat suomi ja englanti.

Kolmannesta kerroksesta löytyy myös Helsingin kaupungin taidemuseon eli HAMin toimintapiste, joka tarjoaa perheille erityyppistä puuhattavaa. Vapaampimuotoisen tekemisen lisäksi HAM järjestää keskiviikosta lauantaihin ohjattuja työpajoja, joissa voi tehdä esimerkiksi koruja kierrätysmateriaaleista sekä työpajaan varatuista helmistä, paljeteista ja muista vastaavista koristeista.

Helsingin MM-kisoilla ei ole omaa maskottia, mutta Helsingin seudun liikenteen, HSL, maskotti Välkky on mukana areenalla koko kisaviikon jakamassa sekä hyvää mieltä että myös tärkeitä vinkkejä joukkoliikenteestä.

Erittäin tärkeässä osassa on kisojen oma in-house -mediatuotanto, joka tuottaa niin areenan jumbotronille kuin hallin kaikille muillekin näytöille erityyppistä ohjelmaa esimerkiksi harjoituksista ja myös kisan kulisseista.

– Kaikki tulevat tietysti paikalle nähdäkseen, mitä jäällä tapahtuu, mutta pyrimme myös siihen, että tunnelma hallissa ja yleisölämpiöissä olisi paras mahdollinen. Hartwallin käytävätilat ovat osin ahtaat ja siksi haasteelliset, mutta olosuhteet on pyritty ottamaan huomioon niin kulkujen suunnittelussa kuin tapahtumapisteiden sijoituksissa, kertoo MM-kisojen elämyspäällikkö Sami Ylisaari Pink Eminencestä.

Ylisaarella on myös helpottava uutinen kaikille MM-kisoihin suuntaaville naisille.

– Saimme jo hyvissä ajoin tärkeän vinkin, ja sen mukaisesti osa miesten vessoista muutetaan kisaviikon ajaksi naistenhuoneiksi.

teksti Kaisa Viitanen | kuva HSL/ Tim Maher