Tapahtumat

Juulia Turkkila ja Matthias Versluis neljänsiä Universiadeissa

8 maaliskuun, 2019 Stll

Jäätanssijat Juulia Turkkila ja Matthias Versluis kilpailivat Talviuniversiadeissa Krasnojarskissa Siperiassa ja sijoittuvat upeasti neljänsiksi. Pari keräsi torstaina rytmitanssista pisteet 63.80 ja tänään elegantista vapaatanssistaan kauden parhaat pisteensä 107.42. Yhteispisteet olivat 171.22.

Sekä jäätanssipari että valmentaja Maurizio Margaglio olivat hyvin tyytyväisiä suoritukseen, vaikka paineita rytmitanssin jälkeen olikin.

– Olen todella ylpeä Juuliasta ja Matthiaksesta, sillä kilpailutilanteessa oli paljon paineita. Olin todella iloinen katsoessani heidän vapaatanssiaan eilisen rytmitanssin jälkeen, jossa ei annettu maksimia, Margaglio analysoi.

Turkkila kertoo, ettei eilisen pienen epäonnistumisen jälkeen ollut helppo lähteä tämänpäiväiseen kilpailuun.

– Jokaiseen elementtiin täytyi keskittyä tosi hyvin, eikä ajatusten saanut antaa karata. Nautittiin jopa, Turkkila kertoi parin tunnelmista.

– Annettiin kaikkemme tänään, Versluis lisäsi.

Seuraavaksi lupaava jäätanssipari suuntaa katseensa Japanin maailmanmestaruuskilpailuihin, jotka kilpaillaan Saitama Cityssä 18.–24.3. Hiottavaa on vielä ennen kauden viimeistä kisaa, mutta valmentajan mukaan tie on selkeä – nämä kaksi tulevat olemaan tähtiä jäätanssissa.

Vapaatanssin toiseksi luistelleet Venäjän Betina Popova ja Sergey Mozgov säilyttivät kokonaiskilpailun ykköspaikan yhteispistein 183.01.

Galay ei antanut parastaan vapaaohjelmassa

Suomea miesten yksinluistelussa Talviuniversiadeissa edustanut Roman Galay keräsi keskiviikona luistellusta lyhytohjelmasta 60,33 ja torstaina luistellusta vapaaohjelmasta 94.65 pistettä. Yhteispisteet 154.98 oikeuttivat 19. sijaan. Voittoon nousi Italian Matteo Rizzo yhteispistein 182,76.

– Lähes kaikissa hypyissä oli alastulovirheitä, mikä johtuu siitä, että jokainen hyppy tuntui taistelulta, Galay kertoi suorituksen jälkeen.

Kokonaisuutena kilpailukokemus oli Romanille mieleinen, kehuja sai etenkin olympialaisia muistuttava kisakylä ja sen tunnelma.

Muodostelmaluistelijoilla jännittävät hetket

Muodostelmaluistelussa Team Unique johtaa lyhytohjelman jälkeen kilpailua kauden ennätyspisteillään 85,49 ja Marigold IceUnity on kolmantena pistein 81.50. Vapaaohjelmat luistellaan huomenna lauantaina aikaisin aamulla (Suomen aikaa) klo 5.45 alkaen.

HSK:n Team Unique riemuitsi kauden parhaista pisteistään Talviuniversiadeissa Krasnojarskissa Siperiassa.

HSK:n Team Unique riemuitsi kauden parhaista pisteistään Talviuniversiadeissa Krasnojarskissa Siperiassa.

Joukkueilla on paljon pelissä, sillä toinen Suomen MM-edustaja valitaan kilpailun jälkeen season’s best tuloksen perusteella. Tällä hetkellä kauden paras pistesaalis 229,56 on Marigold IceUnityn hallussa. Team Uniquen season’s best on toistaiseksi 226,27. Marigold IceUnity aloittaa kilpailun ja Team Uniquen vuoro on kolmantena neljästä joukkueesta. Jännittävää kilpailua voi seurata suorana live streaminä.

Talviuniversiadien kotisivut: https://krsk2019.ru/en