Tapahtumat

Jenni Saarinen ja Valtter Virtanen avasivat kautensa lupaavasti Obertsdorfissa

26 syyskuun, 2020 JA KUVAT STLL

Suomen maajoukkueluistelijat Jenni Saarinen ja Valtter Virtanen käynnistivät kilpailukautensa mallikkaasti Nebelhorn Trophyssa Saksan Obertsdorfissa.

Jenni Saarinen
Jenni Saarinen aloitti kautensa upeasti ja se palkittiin pronssimitalilla.

Saarinen luisteli pronssia kansainvälisen taitoluistelukauden avauksessa. Hän nousi vapaaohjelmaosion toiseksi ja keräsi yhteispisteet 163,87.

Nebelhornin naisten vapaaohjelmassa nähtiin alkukaudelle tyypillisesti aika runsaasti rikkonaisia suorituksia, ja myös Jenni Saarinen joutui ohjelmansa avauksessa, kolmoislutzissa, kokeilemaan jään pintaa.

”Olen halunnut kokeilla uutta tyyliä, ja itämainen liikekieli kiinnostaa minua.”

– Vaikka kaaduin sen, sain hypyn kuitenkin kiinni. Muutkin hypyt sujuivat, mitä nyt salchow jäi kakkoseksi. Kaikkineen ohjelmassa oli mielestäni paljon tosi hyviä asioita. Ohjelman osa-alueisiin en ole ihan tyytyväinen, vähän minulla meni hätäilyksi, Saarinen koosti tunnelmiaan kilpailun päättyessä.

Jenni Saarisen molemmat kilpailuohjelmat ovat uusia. Vapaaohjelmassa liikutaan itämaisissa tunnelmissa.

– Olen halunnut kokeilla uutta tyyliä, ja itämainen liikekieli kiinnostaa minua. Vapaaohjelmani vaatii kuitenkin vielä paljon lisää toistoja, lyhytohjelma tuntuu vielä nyt luontevammalta. Mutta tämä kilpailu oli minulle erittäin hyvää treeniä molempien ohjelmien osalta.

Jenni Saarinen luisteli torstain lyhytohjelmaosiossa neljänneksi. Vapaaohjelmassa hän kiilasi kakkoseksi, ja molempien ohjelmien yhteispisteet riittivät kolmanteen sijaan. Kilpailun voitti Viron Eva-Lotta Kiibus, 173,53, ja hopeaa juhli Sveitsin Alexia Paganini, 168,85.

Virtaselle lupaava pistesaalis

Valtter Virtanen luisteli vahvatulkintaisen ja teknisesti hallitun vapaaohjelman perjantaina ja nousi Nebelhorn Trophyssa sijalle 13 yhteispistein 174,91. Pistesaalis on kauden avauksena lupaava. 33-vuotias nelinkertainen Suomen mestari lähti vapaaohjelmansa alussa tuomaan ohjelmaansa sekä kolmoisaxelia että neloistulppia. Miehen harmiksi axel lipsahti kakkoseksi ja tulpissakin neljäs kierros jäi vajaaksi.

Valtter Virtanen
Valtter Virtanen oli tyytyväinen kauden avaukseensa.

– Mutta yritys oli parempi kuin aikoihin. Ja kaikki muut ohjelman hypyt sujuivat suunnitellusti, jopa hyppy-yhdistelmät, jotka aina ovat kauden alussa haastavia. Positiivinen yleiskuva jäi, tekemisessäni oli rauhallinen ote, Virtanen summasi.

Valtter Virtanen uusi tälle kaudelle molemmat ohjelmansa. Vapaaohjelma rakennettiin vasta elokuussa.

– Opin sen tosi nopeasti, ja nyt ohjelman liikekielikin alkaa tuntua omalta.

Miesten kilpailun kärki nousi kovatasoiseksi.Kilpailun voitti Latvian Deniss Vasiljevs yhteispistein 233,08.

Harjoitukset jatkuvat Obertsdorfissa

Nebelhorn Trophy on tähän mennessä ainoa taitoluistelussa tällä kaudella järjestetty kilpailu, ja sekin käydään koronan vuoksi tiukoin turvatoimin. Obertsdorf on Virtasen toinen harjoituspaikkakunta, Saksassa häntä valmentaa Michael Huth.

Myös 21-vuotias Saarinen harjoittelee tällä hetkellä Obertsdorfissa Huthin johdolla. Hänen syksyn kilpailusuunnitelmissaan on seuraavana Budapest Trophy kolmen viikon päästä. Kilpailuun matkustaminen on kuitenkin epävarmaa.

– Unkari on tällä hetkellä koronan takia saksalaisille punaisella listalla, joten voi olla, ettei sinne lähdetä, Saarinen pohtii.

Nebelhorn Trophyn tulokset.