Tapahtumat

Hollannissa annettiin viimeisiä MM-näyttöjä

Jenni Saarinen Challenge Cupissa sijalle 12

26 helmikuun, 2021 STLL Antti Lehto

Jenni Saarinen osallistui Hollannin Haagissa järjestettyyn Challenge Cup -kilpailuun, joka on viimeinen kansainvälinen näytönpaikka ennen eri maiden MM-kisavalintoja. Saarinen lähti perjantaina käytyyn vapaaohjelmakilpailuun 11. sijalta. Lyhytohjelman vastoinkäymiset tuntuivat seuraavan Saarista vapaaohjelmaan, ja suoritukseen osui useita epäonnistumisia hypyissä. Hän jäi osiossa sijalle 13, mutta yhteispisteet 141,16 riittivät kokonaiskilpailussa sijaan 12.

Koronapandemia on pitänyt Suomen taitoluistelumaajoukkueen jäsenet talven enimmäkseen kotimaassa. Saksan Oberstdorfissa harjoitellut Jenni Saarinen on kuitenkin tuonut iloisia uutisia maailmalta. Hän oli syyspuolella pronssilla kahdessa arvostetussa kilpailussa, Nebelhorn Trophyssa ja NRW Autumn Trophyssa. Kotimaassa hän kävi marraskuussa voittamassa toisen SM-valintakilpailuista.

Jenni Saarinen on vähäkilpailullisen kauden rankingissa Suomen naisista toisena heti Emmi Peltosen jo syksyllä tekemän kärkituloksen jälkeen. Suomessa lajifanit seurasivat Saarisen Haagin kilpailua hyvin kiinnostuneina.

Saarisen lyhytohjelmassa oli varmuutta ja vauhtia, vaikka siihen osui pari kaatumiseen johtanutta huolimattomuusvirhettä. Vapaaohjelmassa hyppyihin alkoi kerääntyä virheitä alusta alkaen. Saarinen kaatui kaksi hyppyään ja usea muu jäi kierroksiltaan vajaiksi. Ohjelman muiden elementtien onnistuminen ei riittänyt paikkaamaan pistevajetta.

Challenge Cupin naisten kilpailun ylivoimainen voittaja oli Belgian Loena Hendrickx yhteispistein 204,68. Toiseksi sijoittui Taiwanin Emmy Ma, 177,29, ja kolmanneksi luisteli Kyproksen Emilea Zingas, 171,30.

Haagin kilpailu oli taitoluistelijoille kauden viimeinen kansainvälinen näytönpaikka ennen kuin maat ilmoittavat viimeistään 1. maaliskuuta edustajansa lajin MM-kilpailuihin. Kisat on aikomus pitää maaliskuun viimeisellä viikolla Tukholmassa. Kansainvälisen luisteluliiton ISUn hallitus kuitenkin ratkoo kisojen kohtaloa vielä 2. maaliskuuta.


Challenge Cupin tulokset.