Tapahtumat

Juulia Turkkilan ja Matthias Versluisin pronssimitalikahvit

Jäätanssiparin onnistuminen herätti katsojissa suuria tunteita

16 helmikuun, 2023 JA KUVAT STLL

Jäätanssipari Juulia Turkkilan ja Matthias Versluisin EM-pronssimitalia juhlittiin keskiviikkona 15 helmikuuta Suomen Taitoluisteluliitossa mitalikahveilla. Paikan päällä Sporttitalossa oli urheilujärjestöjen edustajia, yhteistyökumppaneita ja urheilijoiden läheisiä.  

Vaikka juhlan aiheena oli tuore EM-saavutus, koristi kakkua myös lokakuussa kilpaillun Finlandia Trophy Espoon ja marraskuisen Grand Prix Espoon pronssiset mitalit, jotka Turkkila-Versluis vastaanottivat tällä kaudella Espoo Metro Areenalla. 

Juulia Turkkilan ja Matthias Versluisin pronssimitalikakku

Saavutuksena jäätanssin EM-pronssi oli erityinen, sillä edellisen kerran suomalainen jäätanssipari on ollut mitaleilla EM-kilpailuissa vuonna 1995, kun Susanna Rahkamo ja Petri Kokko voittivat Euroopan mestaruuden Saksassa. Espoossa järjestetyissä taitoluistelun Euroopan mestaruuskilpailuissa Susanna Rahkamo toimi Kansainvälisen luisteluliiton (ISU) edustajana.  

– Olimme antaneet kaikkemme kilpailussa ja se hetki, kun Susanna jakoi meille mitalit, oli todella erityinen, Juulia Turkkila muistelee palkintojenjakoa.  

”Katsokaa ihmisiä ympärillänne, nauttikaa näistä tunteista mitä olette onnistuneet katsojille luomaan.”

Jäätanssijoiden henkilökohtainen valmentajan Maurizio Margaglion mukaan Juulian ja Matthiaksen EM-menestyksessä merkittävin tulos ei ollut mitali, vaan se miten suuria tunteita onnistuminen herätti katsojissa niin areenalla kuin kotona.  

– Tunsin olevani Juulian ja Matthiaksen luomassa kilpailukuplassa ja olin onnellinen heidän suorituksestaan jo ennen pisteiden varmistumista. Istuuduttuamme Kiss and Cry -alueelle ja katsellessamme hidastuksia näytöllä, totesin: “Älkää murehtiko tulosscreenistä tai älkää edes katsoko sitä.” Katsokaa ihmisiä ympärillänne, nauttikaa näistä tunteista mitä olette onnistuneet katsojille luomaan, Maurizio muistelee onnistuneen vapaatanssin jälkeisiä tunnelmia.  

Lisää poikaluistelijoita lajin pariin

Taitoluistelussa haasteena on etenkin poikaluistelijoiden vähyys, joka vaikuttaa luonnollisesti myös jäätanssin ja pariluistelun kasvuun Suomessa. Kun kysyttiin, kuinka taitoluistelun pariin saataisiin lisää poikia, miettivät Juulia ja Matthias asiaa omien urapolkujensa kautta.  

– Nostaisin esiin lajin monipuolisuuden. Jäällä pääsee olemaan oma itsensä ja tunteita voi purkaa hyvin luistelun kautta, rohkaisee Versluis. 

– Jäätanssi on tuntunut niin omalta ja pohdinkin miksi en aloittanut sitä jo nuorempana. Kannustan teitä kaikkia nuoria luistelijoita kokeilemaan, jos yhtään tuntuu siltä, että kiinnostaisi, Turkkila lisää.  

Suomen Taitoluisteluliitto luovutti Juulia Turkklalle ja Matthias Versluisille 4 000€ stipendin.  

– Juulia ja Matthias ovat kantaneet Suomen ja lajiliittomme lippua hyvin korkealla, läikyttäneet sydämiämme ja sykähdyttäneet monin tavoin suomalaisia – tätä urheiluhullua kansaa, Suomen Taitoluisteluliiton puheenjohtaja Jouko Pitkänen iloitsee.  
 

Mitalikahveista nautittiin Sporttitalolla keskiviikkona 15. helmikuuta.