Tapahtumat

Valmistautuminen on sujunut suunnitellusti

Jäätanssijat Juulia Turkkila ja Matthias Versluis olympiajäälle lauantaina  

11 helmikuun, 2022 JA KUVAT STLL

Suomella on edustus Pekingin talviolympialaisissa jäätanssissa ja naisten yksinluistelussa. Jäätanssipari Juulia Turkkila ja Matthias Versluis aloittaa kilpailunsa lauantaina, jolloin vuorossa on rytmitanssi. Kilpailu alkaa klo 13.07 Suomen aikaa, ja pari luistelee ensimmäisessä ryhmässä.  

Turkkila ja Versluis lunastivat syksyllä Oberstdorfissa vasta toisena suomalaisena jäätanssiparina maapaikan olympialaisiin. Edellisen kerran suomalainen jäätanssipari nähtiin Lillehammerin talviolympialaisissa vuonna 1994, jolloin Susanna Rahkamo ja Petri Kokko tanssivat neljänsiksi.  

Yksinluistelussa aiemmin kilpailleet Turkkila ja Versluis vaihtoivat jäätanssiin vuonna 2016 ja ovat alusta alkaen harjoitelleet italialaisvalmentaja Maurizio Margaglion johdolla. Parin jäätanssiura lähti melko nopeasti nousuun, ja he saivat kaudella 2018–2019 tärkeää arvokisakokemusta niin EM- kuin MM-kilpailuista. Nousujohteinen kehityskaari sai kuitenkin takaiskun syksyllä 2019, kun Turkkila loukkaantui viimeistelyharjoituksessa. Hänen toivuttuaan vammasta koronapandemia tyhjensi kansainvälisen kilpailukalenterin lähes vuodeksi. Keväällä 2021 Tukholmassa järjestetyissä MM-kilpailuissa pari sijoittui 21:nneksi. 

Juulia Turkkilan ja Matthias Versluisin valmentaja Maurizion Margaglio voitti omalla urallaan jäätanssissa olympiapronssia. Palkintokaapista löytyvät myös MM- ja EM-kulta.
Juulia Turkkilan ja Matthias Versluisin valmentaja Maurizion Margaglio (vas.) voitti omalla urallaan jäätanssissa olympiapronssia. Palkintokaapista löytyvät myös MM- ja EM-kulta.

Kuluva kausi on ollut jäätanssiparille lupaava, vaikka he joutuivat vetäytymään Tallinnassa tammikuussa käydyistä taitoluistelun EM-kilpailusta Turkkilan sairastaman koronaviruksen aiheuttaman infektion vuoksi. Parin kansainvälinen ennätystulos 185,19 on lokakuussa käydystä Finlandia Trophy Espoo -kilpailusta, ja he sijoittuvat tuloksella Kansainvälisen luisteluliiton Season Best -tilastossa sijalle 20. 

Turkkilan ja Versluisin valmistautuminen kilpailuun on sujunut Pekingissä hyvin.  

– Keskiviikkona pääsimme ensimmäisen kerran kisa-areenalle. Jää tuntui erittäin hyvältä, liukuvalta ja pehmeältä, Matthias Versluis kertoo.

– Harjoitukset ovat menneet todella hyvin ja olemme nauttineet luistelusta. Tavoitteenamme on tehdä laadukas ja ehjä rytmitanssi, Juulia Turkkila jatkaa. 

Valmentaja Maurizio Margaglio on suojattiensa tukena Pekingissä.  

– Olemme suunnitelleet etukäteen huolellisesti kaikki täällä tehtävät harjoitukset. Valmistauminen on sujunut hyvin ja luistelijat ovat fyysisesti hyvässä kunnossa kauden tärkeimmässä kilpailussa. Juulian ja Matthiaksen tyyli on hyvin eloisaa ja luistelu etenee liukuvalla terällä hyvällä flow’lla. He ovat parantaneet valtavasti esiintymistään sekä yhtenäisyyttä, Margaglio analysoi. 

Jäätanssissa on mukana 23 paria, joista 20 parasta pääsee vapaaohjelmaan.  

Pekingin talviolympialaisten taitoluistelun aikataulu ja tulokset.

Taitoluistelu Pekingin talviolympialaisissa* 

Lauantai 12.2. klo 13.07 jäätanssi, rytmitanssi Juulia Turkkila ja Matthias Versluis
Maanantai 14.2. klo 03.22 jäätanssi, vapaatanssi (Juulia Turkkila ja Matthias Versluis)
Tiistai 15.2. klo 12.08 lyhytohjelma, naiset, Jenni Saarinen 
Torstai 17.2. 12.08 vapaaohjelma, naiset (Jenni Saarinen)
Perjantai 18.2. 12.38 pariluistelu, lyhytohjelma
Lauantai 19.2. klo 13.08 pariluistelu, vapaaohjelma
Sunnuntai 20.2. klo 06.00 loppunäytös 

*Ajat Suomen aikaa 

Lue myös