Tapahtumat

Suomea MM-kilpailuissa edustavat joukkueet nimettiin

Helsinki Rockettes muodostelma­luistelun Suomen mestariksi 

25 helmikuun, 2024 STLL Santtu Jaakkola

Muodostelmaluistelun Suomen mestaruudet ratkottiin viikonvaihteessa Turussa Gatorade Centerissä. Vuoden 2024 Suomen mestariksi luisteli Helsingin Taitoluisteluklubia edustava Helsinki Rockettes, joka ylsi lähelle kauden parastaan keräten kokonaispisteet 230,65. Lyhytohjelman jälkeen kolmantena ollut Helsingin Luistelijoiden Marigold IceUnity teki onnistuneen vapaaohjelman, joka nosti joukkueen kokonaiskilpailun toiseksi yhteispistein 221,54. Viime vuoden Suomen mestari, Helsingfors Skridskoklubbia edustava Team Unique oli kolmas tuloksella 214,26. Espoo Synchronized Skatersin Lumineers oli neljäs kokonaispistein 202,01.

Helsinki Rockettesin Incantation-ohjelma onnistui oikeassa kohdassa, sillä mestaruus takasi samalla joukkueelle paikan 5.–6. huhtikuuta Kroatiassa käytäviin muodostelmaluistelun MM-kilpailuihin. Joukkueen kapteeni Eveliina Tikkinen hymyili tyytyväisyyttään. 

”Suomen taso on todella kova, joten haluan onnitella kilpakumppaneita MM-paikasta.”

– Aika tyhjät ajatukset tällä hetkellä, kun Suomen mestaruus ja MM-paikka varmistuivat. Onnistuimme tänäänkin vetämään meidän tasoisen voimakkaan suorituksen. Annoimme kaikkemme, ja olen tosi ylpeä koko joukkueesta.

– Meillä oli ihan huikean vahva veto. Joukkue oli tänään todella yhtenäinen ja ohjelmassa korostui esittämisen voima, joka on todella tärkeää tarinallisessa ohjelmassa. Näistä lähtökohdista on hyvä lähteä kohti MM-kilpailuja, Helsinki Rockettesin valmentaja Kaisa Arrateig summasi.

Marigold IceUnity teki SM-kilpailuissa kaksi hyvää suoritusta, mutta loppukiri ei riittänyt MM-paikkaan. 

– Kausi on ollut haastava, mutta nousujohteinen. Olemme ylpeitä SM-hopeasta, joka on tässä tilanteessa upea saavutus. Suomen taso on todella kova, joten haluan onnitella kilpakumppaneita MM-paikasta, Marigold IceUnityn valmentaja Anu Oksanen sanoo.   

Muodostelmaluistelun SM-kilpailut 2024.
Marigold IceUnity

Lyhytohjelmakilpailun jälkeen toisella sijalla ollut Team Unique haparoi vapaaohjelmassaan, ja joukkue tippui kokonaistuloksissa kolmannelle sijalle. Team Unique täytti silti Suomen Taitoluisteluliiton asettamat MM-valintakriteerit, joilla se nimettiin Suomen toiseksi edustajaksi MM-kilpailuihin.

– Emme ole tyytyväisiä tämän päivän ohjelmaan, mutta kyllä mieli varmasti kohenee. Meillä oli harmittava virhe noston alastulossa, joten se harmittaa, Team Uniquen kapteeni Tuulia Niittuinperä kertoi. 

– Urheilu on urheilua, eikä tänään pystytty parempaan. MM-kisapaikasta on hyvä mieli ja nyt vain eteenpäin, joukkueen valmentaja Mirjami Penttinen sanoi.

SM-kilpailun jälkeen Suomen Taitoluisteluliiton liittohallitus vahvisti edustajat muodostelmaluistelun maailmanmestaruuskilpailuihin 2024. 5.–6. huhtikuuta Kroatiassa käytävissä MM-kilpailuissa Suomea edustavat Helsinki Rockettes (Helsingin Taitoluisteluklubi) ja Team Unique (Helsingfors Skridskoklubb).

Muodostelmaluistelun SM-kilpailut 2024.
Team Unique

Valley Bay Synchro ensimmäiseen mestaruuteensa

SM-junioreiden vapaaohjelmakilpailusta kehkeytyi erityisen tiukka, sillä kaikki kolme kärkijoukkuetta ovat tehneet mainioita esityksiä tällä kaudella. Espoon Jäätaitureiden Valley Bay Synchro voitti ensimmäisen Suomen mestaruutensa vain 0,15 pisteen turvin toiseksi tulleeseen Dream Edges Junior -joukkueeseen.

Valley Bay Synchron Pieni merenneito -vapaaohjelma sujui soljuvasti, ja joukkue ansaitsi kokonaistulokseksi 193,68.

– Luistelijat ovat todella kylmäpäisiä ja näyttivät sen jälleen tiukassa paikassa. Joukkue on esittänyt tänä kautena vuorenvarmoja ohjelmia ilman turhaa puristamista, valmentaja Jenni Rahko analysoi.

Valley Bay Synchro voitti junioreiden Suomen mestaruuden pistein 193,68 Turun Gatorade Areenalla.
Valley Bay Synchro

Kaarinan Taitoluistelijoiden Dream Edges Junioreiden astuessa kotiyleisönsä eteen vastaanotto oli korvia huumaava. Joukkue saavutti Kotini-vapaaohjelmalla kokonaispisteet 193,53. Kapteeni Juulia Tanttari oli todella ylpeä joukkueen suorituksesta, vaikka toinen sija kirpaisikin tulosten selvittyä.

Viime vuonna Suomen mestaruuden voittanut Helsingin Taitoluisteluklubin Team Fintastic oli molemmissa ohjelmissa kolmas saavuttaen kokonaispisteet 176,78. 

Muodostelmaluistelun SM-juniorijoukkueiden maailmanmestaruuskilpailujen edustuspaikat ratkottiin tammikuussa Helsingissä Marie Lundmark Trophyn yhteydessä. Paikan Neuchâtelissa Sveitsissä 15.–16.3.2024 käytäviin junioreiden MM-kilpailuihin lunastivat Espoon Jäätaitureiden Valley Bay Synchro ja Helsingin Taitoluisteluklubin Team Fintastic.  

Muodostelmaluistelun SM-kilpailujen tulokset 2024.

Lue myös
Henkilöt

"Muodostelmaluistelu ei ole vain huippu-urheilua vaan myös rakas ajanviete"

Jesse Laesterän Elämän Liekki -muistopalkinto Anna Larmolle

25 helmikuun, 2024

Tapahtumat

Junioreiden kärjessä Dream Edges Junior

Helsinki Rockettes johtaa SM-kilpailua Turussa

24 helmikuun, 2024

Tapahtumat

Turussa jaossa MM-paikat 

Muodostelma­luistelun SM-mitaleista kilpaillaan viikon­vaihteessa

21 helmikuun, 2024