Tapahtumat

Ensimmäinen SM-valintakilpailu käynnistää kauden

Muodostelma­huiput kohtaavat Tampereella

5 marraskuun, 2020 Mila Kajas-Virtanen Sari Niskanen

Kotimaiset muodostelmaluisteluhuiput aloittavat kilpailukautensa viikonloppuna Tampereella ensimmäisessä SM-valintakilpailussa. SM-seniori, -juniori ja -noviisisarjojen joukkueet tavoittelevat paikkaa SM-kilpailuihin, jotka käydään ensi vuoden helmikuussa Helsingissä.

Koronapandemiasta johtuen tämän kauden kotimaisilla SM-valintakilpailulla ja SM-kilpailulla on aikaisempia kausia merkittävämpi rooli seniorisarjan joukkueille. Loppukauden MM-valinnat perustuvat ainoastaan kotimaassa saavutettuihin pistetuloksiin. Myös juniorisarjan MM-valinnat tehdään ainoastaan kotimaisiin valintakilpailuihin perustuen. Mahdollisten syksyn ja talven kansainvälisten kilpailujen pistetuloksia ei siten huomioida valinnoissa lainkaan.

”Emme voi velvoittaa joukkueita osallistumaan kansainvälisiin kilpailuihin tautitilanteesta johtuen, joten priorisoimme tällä kaudella kotimaassa järjestettäviä kilpailuja.”

– Emme voi velvoittaa joukkueita osallistumaan kansainvälisiin kilpailuihin tautitilanteesta johtuen, joten priorisoimme tällä kaudella kotimaassa järjestettäviä kilpailuja. Näin tilanne on kaikille joukkueille tasapuolinen ja reilu. Toivomme tietenkin, että keväälle suunnitellut MM-kilpailut toteutuvat. Tiedän, että joukkueet valmistautuvat täydellä teholla niitä kohden, kuten aina ennenkin, Suomen Taitoluisteluliiton valmennuspäällikkö ja muodostelmaluistelun lajiryhmän puheenjohtaja Satu Niittynen kertoo.

Muodostelmaluistelun senioreiden MM-kilpailut on tarkoitus pitää huhtikuussa Zagrebissa Kroatiassa. Junioreiden maaliskuisille MM-kilpailuille ei ole vielä löydetty järjestäjää. Suomella on kaksi edustuspaikkaa molempiin kilpailuihin.

Kansainväliset fanit odottavat suomalaisten kauden aloitusta

Kotimaisen muodostelmaluisteluväen ohella myös kansainvälisten fanien joukossa on ehditty jo odotella suomalaisten kilpailukauden aloitusta. Joka sarjassa maailman kärkeen kuuluvien suomalaisjoukkueiden ohjelmien julkista esittelyä odotetaan vuosittain kilpailijamaissa nälkäisinä. Suomen Taitoluisteluliiton suoratoistolähetyksellä onkin odotettavissa ennätysmäärä katsojia.

Seniorisarjassa kohtaavat tutut helsinkiläisnimet: hallitseva Suomen mestari Helsinki Rockettes, Team Unique ja Marigold IceUnity. Neljäs seniorijoukkue, espoolainen Lumineers, on joutunut vetäytymään kilpailusta koronatartunnan aiheuttaman karanteenin vuoksi.

Viime vuonna noviisien Suomen mestaruuden voittanut Finettes sai valmentajansa Laura Spiridovitshin kanssa tuomaripalautetta PreSeason-tapahtumassa lokakuussa.
Viime vuonna noviisien Suomen mestaruuden voittanut Finettes sai valmentajansa Laura Spiridovitshin kanssa tuomaripalautetta PreSeason-tapahtumassa lokakuussa.

Junioreissa hallitsevan maailmanmestarin Team Fintasticin lisäksi Dream Edges, Musketeers, Team Mystique ja Valley Bay Synchro ovat viime kauden SM-kisojen viisi parasta joukkuetta, mutta kausi voi tuoda yllätyksiä mukanaan. SM-noviiseissa viime kauden mestariksi kruunattiin Finettes, jonka takaa löytyy tasainen joukko taitavia joukkueita.

Viikonlopun aikana Hakametsän jäällä taituroi lähes 600 urheilijaa. Järjestävä seura, Tappara Taitoluistelu, tekee kaikkensa urheilijoiden ja yleisön turvallisuuden takaamiseksi sekä koronapandemian leviämisen estämiseksi.

Toinen SM-valintakilpailu käydään Helsingissä 12.–13.12.2020 ja SM-kilpailut niin ikään Helsingissä 27.–28.2.2021. Sääntöjen mukaan SM-kilpailuihin osallistuvien seniorijoukkueiden maksimimäärä on 10, joten kaikki kotimaiset joukkueet saavuttavat paikan SM-kilpailuun. SM-juniori ja -noviisisarjoissa paikkoja on tarjolla suomen­mestaruus­kilpailuihin kummassakin 12.

Ensimmäistä valintakilpailua voi seurata Suomen Taitoluisteluliiton suoratoistokanavalta.


Artikkelikuvassa on Kuopion Luisteluseuran SM-noviisijoukkue Ice Energy, jonka teemana kaudella 2020–2021 on Valo ja pimeys.

Lue myös
Tapahtumat

Muodostelman 1. SM-valinta­kilpailu avasi kauden

Helsinki Rockettes ja Dream Edges sarjojensa voittoon

8 marraskuun, 2020

Tapahtumat

Helsinki Rockettes johtaa muodostelma­luistelun SM-valintaa Tampereella

7 marraskuun, 2020