Tietoa lajista

Taitoluistelu palaa Ylen kanaville

18 toukokuun, 2021 STLL Nina Kellokoski ja Sari Niskanen

Taitoluistelua nähdään jälleen Ylen kanavilla muutaman vuoden tauon jälkeen.

Taitoluistelu palaa kanaville, kun Yle hankki NENT Groupilta luistelun esitysoikeuksia lähivuosille. Viasatin televisiokanavia ja Viaplay-suoratoistopalvelua operoiva Nordic Entertainment Group hankki mediaoikeudet Kansainvälisen luisteluliiton (ISU) taito- ja pikaluistelun kilpailutapahtumiin vuonna 2019. Oikeudet kattavat ajanjakson syksystä 2019 kevääseen 2023.

Linnea Ceder (vas.) ja Vera Stolt Ylen haastattelussa Finlandia Trophy Espoo -kilpailussa syksyllä 2019.
Linnea Ceder (vas.) ja Vera Stolt Ylen haastattelussa Finlandia Trophy Espoo -kilpailussa syksyllä 2019.

Nyt NENT Groupin kanssa tehdyn sopimuksen myötä Ylellä on oikeudet taitoluistelun MM- ja EM-kisoihin sekä muodostelmaluistelun MM-kisoihin vuoteen 2023 asti. Lisäksi sopimukseen kuuluvat yhdet pikaluistelun arvokisat vuosittain.

– Taitoluistelu on ollut vuosikausia tärkeä laji Ylelle. Olemme tyytyväisiä siihen, että meille avautui mahdollisuus vastata yleisön toiveisiin. Esimerkiksi vuoden 2023 EM-kotikisoista tulee varmasti suomalaisille upea elämys, Yle Urheilun päällikkö Joose Palonen sanoo.

”Lajin näkyvyyden kannalta taitoluistelun arvokilpailujen paluu Ylen kanaville on ensiarvoisen tärkeää.”

Taitoluisteluliiton toiminnanjohtaja Outi Wuorenheimo iloitsee lajin palaamisesta Ylen ohjelmistoon.

– Lajin näkyvyyden kannalta taitoluistelun arvokilpailujen paluu Ylen kanaville on ensiarvoisen tärkeää. Nyt meillä on yleisölle tarjottavana niin kotimaista kuin kansainvälistä huipputaitoluistelua, sillä Yle on jo toiminut yhteistyökumppaninamme taitoluistelun ja muodostelmaluistelun suomenmestaruuskilpailuiden sekä Finlandia Trophy Espoon televisioinnissa, Outi Wuorenheimo toteaa.


Ylen ja NENT Groupin sopimuksessa olevat kilpailut:

  • Taitoluistelun MM- ja EM-kisat 2022 ja 2023
  • Muodostelmaluistelun MM-kisat 2022 ja 2023
  • Yhdet pikaluistelun arvokisat/vuosi 2022 ja 2023