Tietoa lajista

Katse kohti maailmaa

20 joulukuun, 2017 Kaisa Viitanen Sari Niskanen

Tänä vuonna se jo näkyi. Muodostelmaluistelun kansainväliset kilpailut ovat ilmiselvästi aikaistumassa ja sitä myötä lajin kansainvälinen kilpailuaika pidentymässä.

Marraskuussa muodostelmaluistelussa käytiin kolme täysmittaista kansainvälistä muodostelmakisaa. Espanjassa, Belgiassa ja Kiinassa järjestettyjen kilpailujen lisäksi muodostelmaluistelun lyhytohjelmakilpailu nähtiin Suomessa Finlandia Trophyn yhteydessä lokakuussa.

Eniten odotettu kansainvälinen kilpailukimara alkaa kuitenkin vasta tammikuun alussa. Ja sitten sukkuloidaankin toden teolla maailmalla.

Kansainvälisen luisteluliiton ISUn kalenterissa on tammi-helmikuulla yhteensä seitsemän kansainvälistä kilpailua, kaikki Euroopassa. Suomalaisjoukkueita on tämän hetken tiedon mukaan niistä kuudessa.

Kaikki suomalaiset seniorijoukkueet ovat luonnollisesti alkuvuodesta maailmalla. Vahinko vain, ettei Espoon Lumineers päässyt Suomen toiveista huolimatta mukaan French Cupiin, jossa kolme muuta joukkuettamme Marigold IceUnity, Rockettes ja Team Unique ottavat mittaa sekä toisistaan että muiden maiden joukkueista.

Vähintään yhtä mielenkiintoista on se, että sennujen lisäksi kymmenen suomalaista juniorijoukkuetta ja vielä vähän isompi liuta noviisijoukkueitamme kilpailee kevättalven kisakimarassa.

Maailmalle matkaan lähtevistä juniorijoukkueistamme melkoinen suomalaiskiinnostus seuraa etenkin Kaarinan Dream Edges -joukkuetta, kuluneen syksyn kotimaisten kilpailujemme ilopilkkua. On jännittävää nähdä, miten kansainväliset tuomarit ottavat joukkueen rohkean vapaaohjelman vastaan.

Muodostelmaluistelun junioreiden MM-kilpailut ovat ensi keväänä Zagrebissa, Kroatiassa maaliskuussa ja senioreiden MM-kilpailut huhtikuun alkupuolella Tukholmassa, Ruotsissa.

Taitoluistelulehti 5/2017

Kaarinan Taitoluistelijoiden Dream Edges -juniorijoukkue kilpailee helmikuun alussa French Cupissa Ranskan Rouenissa.