Psst!

Olympiavoittaja Maxim Trankov jatkaa valmentajana

5 lokakuun, 2018

Finlandia Trophy Espoon avajaispäivään osallistuneet ehtivät jo bongata Metro Areenalta yhden kaikkien aikojen tunnetuimmista ja rakastetuimmista pariluistelijoista, venäläisen Maxim Trankovin. Tällä kertaa Maxim Trankov oli kuitenkin valmentajan roolissa.

Kaksinkertainen olympiavoittaja päätti parinsa Tatjana Volosozharin kanssa kilpailu-uransa vuonna 2016. Sen jälkeen kaksikko, joka on pari myös kilpajään ulkopuolella, on muun muassa harjoitellut vanhempien roolia vajaat kaksi vuotta vanhan tyttärensä kanssa.

Nyt Maximilla on edessä aivan uudenlainen opintie. Hän on Suomessa, Finlandia Trophyssa venäläispari Evegenia Tarasovan ja Vladimirin Morozovin valmentajana.

Jo kahdesti MM-mitaleille yltäneiden Evgenian ja Vladimirin pääasiallinen valmentaja on edelleen lajin huippuvalmentaja Nina Mozer, mutta myös Maxim Trankov on ryhtynyt ”opiskelemaan valmentajana oloa”, kuten mies itse kuvaa, parin kanssa.

– Jos ajatellaan lajitaitojen opettamista, niin se ei ole vaikeaa, jos on itsekin luistellut. Mutta valmentajan täytyy olla myös psykologi. Esimerkiksi Evgenialle ja Vladimirille minun tuskin tarvitsee opettaa lajitaitoja, he ovat niissä loistokkaita. Mutta taidoista huolimatta heille sattuu suorituksissa joskus virheitä, joita valmentajan pitäisi pystyä psykologisesti purkamaan. Se on vaikeaa, naurahteli Maxim Trankov Mtero Areenalla perjantaina.

TEKSTI Kaisa Viitanen KUVA Sari Niskanen

 

Finlandia Trophy Espoo 5.–7.10. Metro Areenalla.