Henkilöt

Pekka Leskinen, olympiaedustajamme 1976

7 helmikuun, 2018

Esittelemme PyeongChangin olympialaisten kunniaksi kaikki elossa olevat lajimme olympiaedustajat. Kysyimme jokaiselta neljä kysymystä:

  • Urasi merkittävin kilpailu/tapahtuma/ hetki? Miksi juuri tämä?
  • Mitä urasi sinulle opetti?
  • Mitä sinulle kuuluu nykyisin?
  • Mikä on suhteesi taitoluisteluun nykyisin?

Esittelyvuorossa:

Pekka Leskinen
Innsbruckin olympialaiset 1976 / sijoitus 13.

Niitä on itse asiassa kaksikin. Kymmenien vuosien projekti saada taitoluistelija Suomesta talviolympialaisiin toteutui vuonna 1976 Innsbruckin olympialaisissa. Olin kilpailussa 13. ja heti kuukauden kuluttua MM-kilpailuissa 10. sijalla, jolla suomalaista ei ollut nähty varmaankaan puoleen vuosisataan.

Toinen ja samalla ehkä myös kolmas merkittävä tapahtuma ovat pronssimitalit sekä EM- että MM-kilpailujen vielä tuolloin luistelluista pakollisista kuvioista vuonna 1977. Luonnonjäiltä Kuopiosta nousseelle saavutus oli paras mahdollinen. Se oli myös hyvä ja oikea hetki lopettaa ja siirtyä uusiin haasteisiin.

Kun jotain haluaa saavuttaa, se ei toteudu haaveilemalla. Tarvitaan paljon työtä, osin myös luopumista monista muista asioista. On kuitenkin vaikea saavuttaa isoja tavoitteita yksin. Siihen tarvitaan taustavoimia, tukijoita, ja näistä pitää olla kiitollinen.

Olen perheellinen, nykyisin neljän lapsenlapsen pappa. Olen saanut tehdä pitkän ja mielenkiintoisen työuran asianajajana ja juristina useissa suomalaisissa kansainvälistä liiketoimintaa harjoittavissa yrityksissä. Olen juuri eläköitynyt, ja päivät ovat täynnä useita uusia, itse asettamiani projekteja, haasteita ja uuden oppimista.

Toimin kontrollerina, ylituomarina ja tuomarina ISU:n mestaruuskilpailu-tasolla sekä kansallisella tasolla Suomessa. Lisäksi olen pitkään ollut puheenjohtajana Suomen Taitoluistelusäätiössä sekä Taitoluistelun Tuki ry:ssä. Molemmat tahot tukevat kansainväliselle huipulle tähtääviä taitoluistelijoita.

Pekka Leskinen on mukana olympialaisissa jälleen. PyeongChangin olympialaisissa hän toimii tuomarina  pariluistelun joukkuekilpailussa, pariluistelun varsinaisessa kilpailussa sekä on mukana miesten joukkuekilpailun tuomariarvonnassa.

 

Pekka Leskinen Suomen Taitoluistelu -lehden kannessa vuonna 1977