Henkilöt

Linnea Ceder luisteli junioreiden MM-kilpailuissa

8 maaliskuun, 2019 Toni Ranta ja Stll

Espoon Jäätaitureita edustavan Linnea Cederin tie taitoluistelun junioreiden MM-kilpailussa Zagrebissa päättyi lyhytohjelmakilpailuun. Ensimmäisiin MM-kilpailuihinsa osallistunut Ceder oli kilpailun 29:s, kun vain 24 parasta jatkaa vapaaohjelmaan.

Linnea Ceder sijoittui seniorinaisten SM-kilpailuissa viime joulukuussa viidenneksi.

Linnea Ceder sijoittui seniorinaisten SM-kilpailuissa viime joulukuussa viidenneksi.

Liika jännittäminen sotki perjantaina hyvää kautta luistelleen Cederin tekniikkaa ja se kostautui etenkin hypyissä. Lennokkaana hyppääjänä tunnetun keravalaisen alun vaikean kolmois-kolmois-yhdistelmän jälkimmäinen hypyistä jäi vain kaksinkertaiseksi. Kolmoishypyksi aiottu sooloflippi jäi niin ikään vain kahteen kierrokseen. Helpotukset nipistivät pistepottia niin, että finaali jäi pisteillä 43,14 haaveeksi.

– Harjoitukset kulkivat täällä hyvin, mutta kilpailutilanteessa jalat tärisivät melkoisesti eikä tekniikka siksi toiminut. Olo on tietysti pettynyt, Ceder analysoi heti suorituksensa jälkeen.

Virpi Horttanan valmentama 16-vuotias Ceder voi kilpailla ikänsä puolesta vielä junioreissa, mutta on kuluneella kaudella kilpaillut jo aikuisten sarjassa. Osoituksena nuoren suomalaisen potentiaalista, on kolmas sija tammikuussa käydyssä kansainvälisessä Torun Cupissa Puolassa.

Nuorten MM-kilpailussa ei ole muita suomalaisedustajia. Tyttöjen kilpailun johdossa on Venäjän Anna Shcherbakova pistein 72,86.

Junioreiden MM-kilpailujen tulokset.