Henkilöt

Laulaja Saara Aalto tähdittää Britannian Dancing on Ice -ohjelmaa

10 tammikuun, 2019 Marita Kokko Nelonen

Laulaja-lauluntekijä Saara Aalto, 31, kilpailee Britannian Dancing on Ice -sarjassa tähtiluistelijana pariluistelija Hamish Gamanin kanssa. Pari on harjoitellut täysillä jo useamman kuukauden, ja laji on vienyt Saaran mukanaan: ”Rakastan jäällä liukumisen tunnetta!”

Musiikkimaailmassa menestynyt Saara pyydettiin mukaan brittiohjelmaan syksyllä. Jokainen tähtiluistelija velvoitettiin ottamaan 15 kahden tunnin jaksoa yksityisopetusta ennen varsinaisia jäätanssiharjoituksia. Saara otti yksityistunnit Suomessa lokakuussa. Kaisa Engberg valmensi häntä Järvenpään jäähallissa.

”Tanssi jäällä on ihana, kaunis tapa ilmaista itseään!”

Tunnit eivät olleet laulajalle ensi kosketus luisteluun, sillä hän oli opetellut alkeet 6–7-vuotiaana luistelukoulussa. Perusluistelu eteen- ja taaksepäin sekä sirklaus olivat jo hallussa.

– Senkin jälkeen luistelin tietysti talvisin koulun liikuntatunneilla, mutta 13 vuoden jälkeen laji jäi.  Vasta 31-vuoden ikäisenä pääsin taas jäälle.

Niin upeaa liikekieltä

Perusluistelutaidot auttoivat Saaraa aluksi, kun luisteluohjelmaa alettiin tehdä.

En ainakaan kaatuillut koko ajan niin kuin muut. Nopeasti kuitenkin tajusin, miten vaikeaa jäätanssi on teknisesti ja miten vähän oikeasti osaan. On pitänyt opetella sirklaustekniikka ihan uusiksi, harjoitella jalkojen joustoa ja tasapainoa sekä askeleita. Tarvitaan niin paljon venyvyyttä!

Saara Aalto valloitti englantilaisten sydämet Britannian The X Factor -kilpailussa vuonna 2016.

Saara Aalto valloitti englantilaisten sydämet Britannian The X Factor -kilpailussa vuonna 2016.

Saara kertoo koviksi opeiksi jalkatekniikan lisäksi paremman käsien, selän, kaulan ja kasvojen lihasten hallinnan, vaikka hänellä onkin vahvaa pohjaa tanssitaidoistaan. Erilaiset nostot vaativat – paitsi rohkeutta – myös lihasvoimaa ja notkeutta.

Laulajan mielestä liukas jää on elementtinä pelottava, kun luistellessa vauhti pitäisi saada mahdollisimman kovaksi. Mutta luistelun liikekieli on yhdistettynä musiikkiin ja tunteisiin on Saarasta upeaa.

– Tanssi jäällä on ihana, kaunis tapa ilmaista itseään!

Musiikin ammattilainen haluaa jatkaa luistelua ohjelman päätyttyäkin.

– Pidän luistelusta todella paljon. Haluaisin ehdottomasti kehitellä jotain luisteluun liittyvää myös tulevaisuudessa!

Brittimestarin parina

Saara saa vahvan tuen ja tsempin jäiseen kilpailuun pariltaan  Hamish Gamanilta, joka saavutti viimeisen parinsa Caitlin Yankowskasin kanssa Brittien mestaruuden ja Challenge Cupin hopean vielä vuonna 2015. Pari päätti kilpailu-uransa 2016.

Briteissä Dancing on Ice -ohjelman avausjakso on jo nähty. Siinä Saara ja Hamish luistelivat ohjelman Lady Gagan hittibiisin tahtiin. Mukana kilpailussa on kaikkiaan 12 paria.

Suomessa brittisarjaa voi katsoa 13.1. alkaen sunnuntaisin klo 20.00 Jim-kanavalla. Jaksot nähdään Suomessa viikon viiveellä brittien alkuperäisesityksestä.

Lue lisää Saara Aallon tunnelmista Dancing on Ice -sarjan tähtenä.