Henkilöt

Kristiina Wegelius, olympiaedustajamme 1980

12 helmikuun, 2018

Esittelemme PyeongChangin olympialaisten kunniaksi kaikki elossa olevat lajimme olympiaedustajat. Kysyimme jokaiselta neljä kysymystä:

  • Urasi merkittävin kilpailu/tapahtuma/ hetki?
  • Mitä urasi sinulle opetti?
  • Mitä sinulle kuuluu nykyisin?
  • Mikä on nyt suhteesi taitoluisteluun?

Kristiina (Tintti) Wegelius
Lake Placid 1980 / sijoitus 10.

Merkittävimpiä kilpailuja on kolme. Ensimmäiset EM-kilpailuni 1977, ja vielä kotijäillä, muuttivat elämääni monella tapaa. Olympialaiset 1980 olivat tietysti ainutkertainen ja hieno kokemus. MM-kilpailut 1983, ja nekin kotijäillä, olivat viimeinen kilpailuni. Voisiko uransa lopettaa paremmin!

Mitä urani ei ole minulle opettanut, olisi ehkä helpompi kysymys. Opetuksia vuosien eri kokemuksista on niin paljon; niihin törmää päivittäin. Urani on ehdottomasti muokannut minua myönteisellä tavalla ja tehnyt minusta entistä sinnikkäämmän. Kovalla työllä  ja positiivisella  ’outlookilla’ selviää monesta tilanteesta.

Olen asunut Kanadan Quebec-cityssä jo 23 vuotta. Perheeseeni kuuluvat mieheni lisäksi 20-vuotias tyttäremme, joka on balettitanssijana Hollannin Kansallisbaletissa Amsterdamissa, ja kaksi suloista Shih Tsu -koiraa.

Elämäni on edelleen täynnä taitoluistelua, sillä valmennan paikallisia nuoria 4–8 tuntia per päivä kuutena päivänä viikossa. Koreografioiden teko ja hiominen ovat lähinnä sydäntäni, ja niiden työstäminen vie eniten aikaani, mutta päivittäiseen työhöni kuuluu kaikki, hyppyjen tekniikasta sormien asentoon. Tunnen itseni hyvin onnekkaaksi saadessani välittää intohimoani eteenpäin.

Kristiina Wegeliuksen olympialuistelu https://www.youtube.com/watch?v=nisivqztbs0

 

Kristiina Wegelius lajilehtemme kannessa vuonna 1983.