Henkilöt

Uusi, aikuinen Jenni Saarinen ihastutti SM-jäillä

29 joulukuun, 2018

19-vuotias Jenni Saarinen kapusi joulun alla jo viidettä kertaa peräkkäin aikuisten sarjan SM-mitalikorokkeelle. Tuliaisina Kouvolasta oli pronssimitali ja uudet ennätyspisteet 163,11.

Kisan jälkeen tamperelaisluistelija ei kuitenkaan tuulettanut villisti, vaan puhui ensimmäisenä mielenrauhasta.

– Minä nautin. Se oli pääasia.

Jenni muistetaan muutaman vuoden takaa erittäin lupaavana junioriluistelijana, jonka hyppyrepertuaari oli aivan maailman kärjen luokkaa. Sitten nuoren tytön kunnianhimoinen treenaaminen johti ylikuntoon ja henkisen vireen katoamiseen, ja tahtia jouduttiin hellittämään. Pari edellistä kautta meni rauhoitetulla harjoittelulla ja helpommilla ohjelmilla.

Kouvolassa Jenni leiskautti vapaaohjelman alkajaisiksi vaivattomasti kolmoisflipin ja -lutzin kuin osoitukseksi siitä, että tuttu sävel on taas löytynyt.

Jenni Saarinen nautti luistelusta Kouvolan SM-jäillä.

Jenni Saarinen nautti vapaaohjelmansa esittämisestä Kouvolan SM-jäillä.

– Nyt on vaikeudet aika lailla selätetty. En sanoisi, että vanha Jenni on palannut takaisin, vaan niin kuin valmentajakin sanoi, uusi aikuinen Jenni.

Tamperelainen sai joulukuun alussa valkolakin ja valmistui ylioppilaaksi.

– Itse asiassa minulla oli tänä syksynä vain yhdet kirjoitukset enää jäljellä. Olen pystynyt keskittymään hyvin harjoitteluun alkukaudesta asti. Se ihan näkyy ja tuntuu. Tarkoitus oli osallistua jo ensimmäisiin valintakisoihin, mutta olin silloin kipeä. Kauden aloitus venyi sen takia vähän pidemmälle.

”Teen tätä itselleni”

Jenni harjoittelee nykyään KooVeessä, samassa seurassa, jossa hän lapsena aloitti taitoluistelun. Valmennuksesta vastaavat Minna Järvinen ja Christina Wendelin sekä ulkopuolinen fysiikkavalmentaja. Tällä kaudella Jenni ei ole mukana liiton maajoukkueringissä.

– Olen todella tyytyväinen tähän tilanteeseen. Minulla on hyvä tiimi ja pidän siitä, että teen tätä pelkästään itselleni. Saa olla ihan vapaasti, kukaan ei ole hengittämässä niskaan, Jenni iloitsee.

”Menen päivä kerrallaan. En oikeastaan edes tiedä, mikä on seuraava kilpailuni.”

– Menen päivä kerrallaan. En oikeastaan edes tiedä, mikä on seuraava kilpailuni. Keväälle on tulossa ainakin yksi kansainvälinen kisa.

Ainakin opiskelu jatkuu seuraavaksi Tampereella Varalan urheiluopistossa.

– Tavoitteena on liikunnanohjauksen perustutkinto. Sellainen kiva juttu tähän seuraavaksi.

TEKSTI Jyrki Pirkkalainen KUVAT Riku Hakala ja Jyrki Pirkkalainen

 

Lue lisää taitoluistelun SM2019-kilpailuista, jotka käytiin Kouvolassa 15.–16.12.2018.