Henkilöt

Enimmäinen GP ohi – nyt shoppaillaan!

4 marraskuun, 2018

Helsinki Grand Prix’n kilpailupäivien aikana nähtiin monia vannoutuneille lajiniiloillekin uusia kasvoja. Ihastuttaviin tuttavuuksiin kuuluivat muun muassa nuoret venäläiset pariluistelijat Daria Pavliuchenko, 15, ja Denis Khodykin, 19.

Alina Pavliuchenko ja Denis Khodykin onnistuivat upeasti ensimmäisessä aikuisten GP-kilpailussaan. Jännitys oli kova ennen lyhytohjelmaa, mutta vapaaohjelma sujui parilta jo rennommin.

Viimeinen vuosi on ollut nuorille moskovalaisille yhtä pyöritystä. Daria ja Denis, jotka käynnistivät yhteistyönsä vasta pari vuotta sitten, saivat viime kaudella huomata kantavansa lajin ihmelapsien painavaa viittaa harteillaan.

Pari ilmestyi viime syksynä junioreiden GP-sarjaan täysin puskista, otti voiton uransa ensimmäisessä GP-kilpailussaan, kiri kakkoseksi toisessa ja luisteli syksyn päätteeksi junioreiden GP-finaalissa komeasti pronssille. Kevään kruunasi junioreiden maailmanmestaruus.

Rakettilento jatkui kauden vaihtuessa. Pari valmentajatiimeineen päätti jättää junnusarjat ja siirtyä saman tien aikuisten kilpajäille.

– Se vain tuntui junioreiden MM-kullan jälkeen luonnolliselta, kertoi Denis Khodykin lokakuussa Finlandia Trophyssa, parin ihkaensimmäisessä senioritason kilpailussa.

”Yritän olla miettimättä omaa ikääni, tai siis sitä, kuinka paljon olen muita nuorempi.”

Toki muutos oli haastava etenkin Darialle.

– Yritän olla miettimättä omaa ikääni, tai siis sitä, kuinka paljon olen muita nuorempi. Pyrin keskittymään vain meidän omaan juttuumme.

”Ihan hermona”

Daria Pavliuchenko ja Denis Khodykin luistelivat ensimmäisen aikuisten Grand Prix -kilpailunsa Helsingissä. Pari myöntää, että perhosia oli vatsassa etenkin lyhytohjelman aamuna, vaikka he olivat etukäteen vannoneet viileyttä ja ammattimaista suhtautumista.

Daria Pavliuchenko ja Denis Khodykin ovat luistelleet yhdessä vasta muutaman vuoden mutta pari on löytänyt nopeasti yhteisen sävelen.

– Aamulla, kun heräsin, olin hyvin innoissani mutta samalla vähän jännittynyt. Tai suoraan sanoen ihan hermona, nauraa Daria omia perjantaiaamun tuntemuksiaan.

Dariaa kolme vuotta vanhempi yritti näyttää aikuisempaa mallia: rauhassa vaan.

– Mutta kun menimme aamuharkassa jäälle, olin ensimmäisen minuutin ajan lähes paniikissa. Onneksi sain hoettua itselleni, että hei kaveri, ei mitään hätää. Nyt ollaan Helsingissä, GP-kisassa, tehdään treenit eikä tässä sen kummempaa, hoidetaan homma kotiin, Denis kertoo.

Ja homma hoidettiin. Daria Pavliuchenko ja Denis Khodykin sijoittuivat lyhytohjelmassa kolmanneksi, vapaassa he olivat peräti kakkosia. Yhteispisteet 185,61 toivat heille kolmannen sijan.

– Sijoitus on hyvä, mutta suorituksiimme tuli tyhmiä virheitä. Meillä on paljon parannettavaa ennen Moskovan GP-kilpailua, kaksikko harmitteli.

Harmittelulla ei kuitenkaan pilattu Helsingin vierailua. Lauantaina, pariluistelun tulosten selvittyä, kaksikolla oli paremmat suunnitelmat.

”Minä haluan shoppailemaan! Pidän eniten kosmetiikan ostamisesta.”

– Tottakai katsomme muiden kilpailujakin, mutta lähdemme myös kävelemään ympäriinsä, kertoi Denis, jolle kaupunkien tutkiskelu jalkaisin on suuri rakkaus.

Darialla oli yhteisille kävelyille ihan tarkka suunta.

– Minä haluan shoppailemaan! Pidän eniten kosmetiikan ostamisesta. Se on vähän hassua, sillä olen itse aika huono meikkaamaan, Daria nauroi.

TEKSTI Kaisa Viitanen KUVAT Antti Lehto ja Elina Paasonen