Tiedotteet

Viveca taisteli Suomelle olympiapaikan

2 lokakuun, 2017

Viveca Lindfors onnistui mainiosti Oberstdorfissa käydyssä olympiakarsinnassa ja ansaitsi luistelullaan Suomelle paikan Korean Pyeongchangin olympiakisoihin.

Jaossa olivat vihoviimeiset kuusi paikkaa, kun suurin osa olympiapaikoista jaettiin sijoitusten perusteella Helsingin MM-kilpailuissa keväällä. Lindfors sijoittui kilpailussa kuudenneksi, mutta neljänneksi sijoittuneella Saksalla (Nathalie Weinzierl) oli maapaikka hankittuna jo aiemmin, joten karsijoiden joukossa suomalainen oli viides.

Hyvistä asemista, viidenneltä sijalta, vapaaohjelmaan lähtenyt Lindfors osoitti hyvää hermojen hallintaa oikeassa paikassa ja tykittikin ohjelmaansa mukavan määrän lennokkaita kolmoishyppyjä. 18-vuotias aloitti rohkeasti mm. vaikealla kolmoislutz-kolmoistulppi-yhdistelmällä ja jatkoi sisukkaasti ohjelman loppuun saakka. Myös piruettien kanssa hän teki tarkkaa työtä, joista tuomaristo palkitsikin hänet korkeimmilla mahdollisilla vaikeustasoilla. Teknisen varmuuden ohella, Lindfors oli löytänyt luisteluunsa jälleen hänelle ominaisen energian ja päättäväisyyden. Kriittisenä urheilijana suomalainen löysi ohjelmastaan kuitenkin parannettavaa, mutta iloitsi saavutuksestaan.

-Todella kiva, että olympiapaikka nyt tuli. Taistelin ohjelmassa jokaisen hypyn ja elementin, onneksi se tuotti tänään tulosta, Lindfors sanoi.

Tulokset:

http://www.isuresults.com/results/season1718/csger2017/