Tiedotteet

Tässä on uusi ystäväsi!

20 joulukuun, 2017

Pingviini on hauska veijari, se rakastaa jäällä liikkumista. Pingviini on myös kaikkien suomalaislasten uusi jääkaveri. Se opettaa tammikuusta alkaen luistelun alkeita ja vähän hurjempiakin temppuja Luistelupassimobiilipelissä.

Yhteistyökumppanit Suomen Taitoluisteluliitto ja Suomen Luisteluliitto ovat kehittäneet aivan uudenlaisen kannustimen luistelemisen opetteluun ja luistelun harrastamiseen. Kyseessä on sähköinen luistelupassi, jonka kuka tahansa saa kätevästi ladattua puhelimeensa tekstiviestillä.

Luistelupassi toimii kuin mobiilipeli, se on siis samanlainen liikkumiseen koukuttava hauskuus kuin esimerkiksi supersuosion saavuttanut Pokémon GO.

– Harjoittelun kannustamiseen liittyvät uudet keinot, siinä yhteydessä myös digimaailman hyödyntäminen, ovat juuri nyt puheen ja myös aktiivisen kehittelyn aiheina monissa urheilujärjestöissä. Harjoittelun pelillistäminen on paljon pohdittu asia, kehityspäällikkö Eeva Sunnari Taitoluisteluliitosta kertoo.

Taitoluisteluliitolla ja Luisteluliitolla on molemmilla sekä luistelukouluja ja lasten ja nuorten harrastusryhmiä. Nyt, uudessa Luistelupassissa haaveena on paljon suurempi asia: saada ihan kaikki suomalaislapset kokeilemaan jäätä ja ihastumaan luisteluun.

Luistelupassissa ratkiriemukas pingviinihahmo houkuttelee lapsia ensin opettelemaan muutaman ihan perusasian luistelusta. Mallia saa kivoista opetusklipeistä. Perusjutut opittuaan pelaaja voi valita, haluaako oppia vielä lisää, valita voi taitoluistelun ja pikaluistelun lajinomaisista taidoista.

Näitä pelitasoja on kummallekin lajille suunniteltu neljä. Pingviini kulkee koko ajan mukana tsemppaamassa – ja tietysti kasvaa ja komistuu pelaajan taitojen karttuessa.

– Mobiilipelissä taitoluistelun neljä erikoistasoa vastaavat yksi yhteen luistelukoulujemme neljää alinta Tähtidiplomi-tasoa, Eeva Sunnari sanoo.

Taitoluisteluliitto ja Luisteluliitto kuvaavat parasta aikaa Luistelupasseihin tulevia opetusvideoita. Temput on valittu niin, että ne kaikki sopivat yhtä lailla tytöille kuin pojille.

Luistelupassi lanseerataan ulos tammikuun alkupuolella osan lajiliittojen yhteistä Ice Skating Tour -kiertuetta. Sitä ennen on kuitenkin yksi tärkeä asia saatava kuntoon:

Keksi pingviinille nimi!
MOBIILIPELIN ihastuttavalle, reippaalle ja rohkealle pingviinille on saatava nimi. Taitoluisteluliitto ja Luisteluliitto pyytävät sinun apuasi. Kerro nimiehdotuksesi 27. joulukuuta mennessä skatingfinland

 

teksti Kaisa Viitanen

Taitoluistelulehti 5/2017