Tiedotteet

Emmi Peltonen 11. Lombardia Trophyssa

28 syyskuun, 2017

Emmi Peltonen kohensi selvästi lyhytohjelman jälkeistä sijoitustaan Lombardia Trophyssa ja nousi kilpailun lopputuloksissa sijalle 11. Peltosen yhteispisteet olivat 138,21.

Emmi Peltosen kauden avauskilpailu Italiassa oli taistelua hyppyjen puhtauden kanssa. Lyhytohjelmassa, jossa hän oli 18., hypyt tahtoivat paisua liian korkeiksi, jotta ne olisivat pysyneet hallittuina. Perjantaina luisteltu vapaaohjelma alkoi hienolla kahden kolmoistulpin yhdistelmällä, mutta muut kolmeen kierrokseen tarkoitetut hypyt kolmoisrittiä lukuun ottamatta helpottuivat kakkosiksi.

– Ei hyvä suoritus minulta tänään. Nautin silti luistelusta, piruetit pyörivät hyvin ja askelsarjakin meni ok. Nyt ei muuta kuin treeniä ja paljon lisää ohjelmien läpimenoja.

Emmi Peltonen valmistautuu seuraavaksi 6.-8. lokakuuta Espoossa luisteltavaan Finlandia Trophyyn.

Lombardia Trophyn naisten kilpailun kärki oli kivenkova. Kilpailun voitti Venäjän vasta 15-vuotias Alina Zagitova uudella ennätyksellään 218,26. Kakkonen oli Japanin Wakaba Higuchi, hänelläkin ennätyspisteet 217,63. Kilpailun kolmas oli Italian Carolina Kostner, 198,36

Finnish Figure Skating Association press
Cecilia Törn – Jussiville Partanen

 

Myös jäätanssiparit Cecilia Törn – Jussiville Partanen ja Juulia Turkkila – Matthias Versluis kilpailevat tänä viikonloppuna Lombardia Trophyssa. Perjantain lyhyttanssissa parien ero oli ainoastaan puolisentoista pistettä.

Kauden lyhyttansseissa mennään lattarirytmein, mikä on haaste useille, myös suomalaispareille.

Cecilia Törn ja Jussiville Partanen saivat lyhyttanssistaan 50,70 pistettä ja ovat kilpailun kahdeksantena. He olivat kuitenkin kriittisiä suoritukselleen.

– Suorituksemme oli nyt selkeästi parempi kuin kauden avauksessa Lake Placidissa elokuussa, mutta teknisessä varmuudessa on vielä paljon tekemistä. Tiedämme, että pystymme paljon parempaan.

Juulia Turkkila ja Matthias Versluis nähdään Tean Cessiville kanssa Finlandia Trophyn jäällä Espoossa.
Juulia Turkkila – Matthias Versluis

Toisen suomalaisparin kompastuskivenä omassa ohjelmassaan oli twisselsarja, jossa Matthias Versluis horjahti näkyvästi. Pari sijoittui sijalle 10 pistein 49,14.

– Kauden ensimmäiseksi kilpailuksi ok suoritus, mutta tavoitteemme ovat paljon korkeammalla, selvästi yli 50 pisteen. Paljon työtä on edessä sekä teknisesti, musiikin tulkinnassa että yhdessä, yhtenä luistelussa, Turkkila ja Versluis analysoivat.

Lombardia Trophyn selkeässä johdossa lyhytohjelman jälkeen on Italian pari Charlene Guignard – Marco Fabbri, 70.26. Jäätanssin vapaaohjelma luistellaan lauantaina.

Tulokset: http://www.fisg.it/upload/result/4468/index.html