On/Off Ice

Tungokseen asti iloa

28 syyskuun, 2017

Läksiäisjuhlassa Lea suorastaan hukutettiin kukkiin.

Suomen Taitoluisteluliiton toimisto Helsingin Pasilassa, Valo-talossa, ei ole hukkaneliöillä pilattu. Perjantaina 6. syyskuuta toimiston tiloihin saatiin kuitenkin sulassa sovussa mahtumaan puolensataa ihmistä. Silloin juhlittiin isolla sakilla ja lämpimissä tunnelmissa liiton talouspäällikköä Lea Åmania, joka siirtyi eläkepäivien viettoon.
Lea, kaikkien tuntema ja taitoluistelukärpäsen pahasti purema tehotykki, ehti työskennellä Taitoluisteluliitossa 12 vuotta. Hänet palkattiin alun perin liiton talouspäälliköksi, mutta aina siihen asti, kunnes nykyinen toiminnanjohtaja Outi Wuorenheimo aloitti, hän hoiti myös toiminnanjohtajan tehtäviä.

– Työmäärä on ollut välillä valtakin, mutta työ on ollut ehdottomasti mielenkiintoista. Mitä erilaisimpiin asioihin on saanut – täytyy kai sanoa, että välillä joutunutkin – perehtymään, Lea naurahtelee.
Mitenkään kylmiltään ei hommasta olisi selvinnyt. Ennen liiton palvelukseen tuloaan Lea työskenteli yhdeksän vuotta Suomen suurimpiin seuroihin kuuluvan Helsingin Luistelijoiden palveluksessa. Hän on Suomen ensimmäinen seuraan palkattu toiminnanjohtaja.

– Seuratyö ja myös suomalainen seurakenttä tuli jo niinä vuosina tutuiksi, ja sen vuoksi koin erittäin tärkeänä liitossa työskennellessäni yrittää toimia yhteistyössä seurojen kanssa ja olla niiden apuna. Se on ollut yksi kaikkein mieluisimmista työskentelyalueistani.

Lean oma rakkaus taitoluisteluun syttyi aikanaan Henna-tyttären (Hietala) aloitettua luistelukoulun. Eikä se suinkaan pääty eläkkeelle jäämiseen. Päinvastoin Leaa odottaa nyt jännittävä aika: hän voi vihdoinkin istua katsomassa nauttimaansa lajia, ei aina olla järjestämässä kilpailuja.

– Finlandia Trophyssa viimeistään nähdään!

Taitoluistelu-lehti 4/2017