On/Off Ice

Taitoluisteljat edustivat komeasti itsenäisyyspäivänä

7 joulukuun, 2017

Suomen 100-vuotispäivän Linnan vastaanotolla olivat mukana urheilun legendat ja nuoret tähdet. Taitoluistelun maailmasta legendoja edustivat mm. Susanna Rahkamo ja Petri Kokko, jäätanssin Euroopan mestarit ja MM-hopeamitalistit. Tämän vuoden MM-hopeamitalisti muodostelmaluistelussa, Marigoldin kapteeni Marika Leutola oli vierasjoukon nuorta voimaa.

Aviopari Rahkamo-Kokko on sittemmin luonut huippu-uraa myös yritysmaailmassa. Yritysjohdon konsulttina työskentelevä Susanna väitteli vastikään huippuosaamisen prosessista. Petri työskentelee Saksassa Googlen myyntijohtajana.

Susanna, joka pitkään työskenteli myös Suomen Taitoluisteluliiton puheenjohtajana, jatkaa urheilun parissa Kansainvälisen Luisteluliiton tehtävissä sekä Suomen Olympiakomitean varapuheenjohtajana.

Marigold IceUnityn Suomi 100 -vapaaohjelma siivitti joukkueen kapteenin Marika Leutolan Linnan kutsuille. Kutsu 100-vuotiaan Suomen ykkösjuhliin oli toki toiveissa, mutta kuitenkin yllätys.

Juhlan teemana on sukupolvien kohtaaminen. Marika on iloinen, että tilaisuudessa saattoi tavata sekä sotaveteraaneja että nuoria tulevaisuuden tekijöitä.

-Tämä on kunnianosoitus koko joukkueelle ja samalla kruunu vapaaohjelmallemme Suomi 100, joka toi meille vapaaohjelman MM-kullan keväällä, hän tulkitsee omaa kutsuaan.

Juhla on samalla kruunu Marikan omalle uralle, sillä hänen aikansa Marigoldin kapteenina ja luistelijana päättyi kokonaiskilpailun MM-hopeaan keväällä Coloradossa.

Aamulehden pitkäaikainen urheilutoimituksen esimies Elina Paasonen (ex-Rockettes kapteeni, Taitoluistelu-lehden toimitusneuvoston jäsen) juhli myös linnassa. Paasonen palkittiin vuoden urheilutoimittajana Suomen Urheilugaalassa ja on tuttu näky niin kotimaisissa kuin kansainvälisissäkin taitoluistelu- ja muodostelmaluistelukilpailuissa.