Luistelijan ääni

Päivä arjessani

2 lokakuun, 2017

Kello on 6.40 ja herätyskelloni soi. Katson läpi puhelimeeni tulleet viestit, nousen ylös ja teen kaikki normaalit aamutoimeni. Aamupalaksi syön puuroa banaanin ja jogurtin kera, jonka syötyäni noin kello puoli kahdeksan aikoihin suuntaan kiireisesti kohti Hervannan jäähallia. Sinne ajaa meiltä onneksi vain viisi minuuttia, kun matka on niin lyhyt.

Jäähallille saavuttuani vaihdan kuulumisia harjoituskavereideni kanssa ja teen alkuverryttelyä maalla. Tänään meitä on aamuharjoituksissa kolme luistelijaa, joten jäällä on hyvin tilaa. Kello 8.15 on aika siirtyä jäälle kohti päivän ensimäistä harjoitusta.

Tänään hiomme aamuharjoituksissa vapaaohjelmia. Teemme vapaaohjelmat kolmessa osassa musiikilla ja jokaista osaa toistamme useampaan kertaan. Kaikki hypyt eivät minulta joka yrityksellä onnistu, mutta olo on virkeä ja energinen.

Joanna Kallela – Kuva: Mika Suvanto

Tunnin päätyttyä puoli kymmenen aikoihin teen lyhyen loppuverryttelyn, jonka jälkeen kiiruhdamme ryhmäläisteni kanssa kouluun. Tunnit alkavat kello 9.50, joten myöhästymme tunnin alusta muutaman minuutin. Koulussa minulla on tänään vain äidinkieltä ja matematiikkaa ja kotiin pääsen lähtemään jo yhden jälkeen. Kotona teen läksyjä, syön vähän välipalaa ja rentoudun hetken ennen kuin suuntaan taas kohti jäähallia.

Iltapäiväharjoitukseni alkavat kello 16.00 Hakametsän jäähallissa. Ennen jäätä teen omatoimisen alkuverryttelyn, jotta olisin jäällä mahdollisimman hyvässä vireessä. Harjoitusten alkuun teemme yhdessä kymmenen minuutin ajan alkuverryttelyaskeleita sekä sirklauksia ja pian sen jälkeen siirrymme harjoittelemaan omia ohjelmiamme. Tänään ohjelmani menee paremmin kuin yleensä: ohjelman alkuun onnistun hyvin kolmoisflipissä, joka on ollut minulle viime aikoina haastava ja muutkin hypyt onnistuvat aika hyvin. Täydellinen suoritus tämä ei vielä ollut ja parannettavaa jäi, mutta olen tyytyväinen ja niin on valmentajanikin. Ohjelman jälkeen teen vielä uudelleen hyppyjä, jotka eivät minulta onnistuneet ohjelmassa, sekä hion ohjelmani siirtymiä, askelsarjoja ja piruetteja. Tuntivartin kestävä jääharjoituksemme päättyy ja innokkaat luistelukoululaiset valtaavat jään meidän jälkeen.

Jääharjoituksen jälkeen valmentajamme pitää meille maalla oheiset, joissa alkuun pyörimme piruettilusikoilla ja harjoittelemme eri hyppyjen lähtöasentoja sekä hypimme piruettilusikoilta lajihyppyjä. Lajiosuuden jälkeen teemme kuntopiiriä, jossa liikkeet ovat niin ikään lajinomaisia: puolapuissa vatsalihaksia, joissa samalla harjoitellaan hyppyistuman ilmalentoasentoa, kuminauhan kanssa lutzin kääntymistä ja terävää ponnistusta, sekä muita lihaskuntoliikkeitä. Oheisen loppuun venyttelemme vielä hetken, jonka jälkeen pääsemme lähtemään kotiin.

Kotona olen seitsemän aikoihin ja kotiin tultuani syön päivällisen, teen läksyjä, venyttelen ja katson iPadilta lempisarjaani. Aika kuluu nopeasti ja pian huomaan kellon lähestyvän kymmentä. Teen vielä ennen nukkumaanmenoa loputkin iltatoimeni, mietin mielessäni kulunutta päivää ja sen tapahtumia, sekä valmistelen itseni kohti uutta päivää ja seuraavia aamuharjoituksia.

[divider] Luistelijan ääni [/divider]
Luistelijan ääni-vieraskynäpalstalla luistelijat kertovat arjestaan harjoittelun, kilpailujen, opiskelujen ja muun

Finnish Figure Skating Association press
Joanna Kallela

elämän pyörityksessä.

Joanna Kallela on 18-vuotias Tapparan taitoluistelijoiden yksinluistelija, joka kuuluu Suomen Taitoluisteluliiton maajoukkueeseen. Joanna kirjoittaa Believe It-blogia.