Ajankohtaista
Tapahtumat

Vantaan SM-kisoissa edessä Tahtojen taistelu

15 joulukuun, 2017

110-vuotias Helsingin Luistelijat järjestää tämän yksinluistelun ja jäätanssin SM-kilpailut Vantaalla juuri joulun alla, 15.-17. joulukuuta. Kilpailuista on odotettavissa kova tahtojen taistelu.

Suurin ennakkojännitys kohdistuu naisten kilpailuun. Hallitseva Suomen mestari ja viime kevään arvokilpailuedustajamme Emmi Peltonen, EVT, on ollut kauden kilpailuissaan hieman horjahteleva: upeita hetkiä mutta myös kompasteluja. Espoon Jäätaitureiden Viveca Lindforsin alkukausi on ollut valoisa, vaikka jalkavamma haittasi menoa keskisyksyllä. Kauden parhaissa tuloksissaan naiset ovat kuitenkin lähellä toisiaan.

Myös Jenni Saarista, Koovee, odotetaan mielenkiinnolla SM-jäälle. Vaikka hänen SB-tuloksensa on Lindforsia ja Peltosta alhaisempi, syksy on kertonut määrätietoisesti halusta palata Suomen kovimpaan kärkeen.

Kaikkiaan 11 naista on lunastanut itselleen paikan SM-kilpailuun.

Juniorityttöjä SM-jäällä on peräti 20. Syksyn ehdottomasti korkein SB on tätä nykyä Leppävirran Taitoluistelijoita edustavalla Sofia Sulalla. Hallitsevan juniorimestarin on syytä kuitenkin olla tarkkana Vantaalla, sekä Porvoon Taitoluistelijoiden Vera Stolt että Tapparan Enja Ruokonen ovat tehneet syksyn aikana hienoja kilpailusuorituksia.
Suomalaisten juniorityttöjen tekninen taitavuus on tätä nykyä kovaa, joten kilpailusta voi hyvällä syyllä odottaa nautinnollista.

SM-tason miesluistelijoita on tällä hetkellä vain trion verran. Hallitseva Suomen mestari Valtter Virtanen, KeLS, pitää hallussaan alkukauden korkeinta SB-tulosta, mutta onko mestaruus Virtasen vai Roman Galayn, EVT tai Kuopion Taitoluistelijoita edustavan Bela Pappin, KuTa, jää nähtäväksi Vantaalla. Yksikään miehistä ei lähde hakemaan riskitöntä luistelua.

SM-junioripoikia on tällä kaudella Suomessa viisi. Heistä viime kauden mestari Benjam Papp, KuTa, pitää nimissään alkukauden kovinta tulosta. Se on kuitenkin varsin matala, alle 130 pistettä.

– SM-kisoissa luistelen paremmat pisteet, se on lupaus. Tarkoitukseni on rikkoa isoveljeni Belan aikanaan tekemät ja yhä voimassa olevat junnupoikien Suomen ennätyspisteet. Ja tietysti voittaa tämän vuoden mestaruus, aina sanavalmis Benjam veisteli. jo Porvoon valintakisoissa.

Jäätanssin seniorikisassa nähdään kolme paria, kun viime kaudella vielä junioreina luistelleet Monica Lindfors ja Juho Pirinen ovat siirtyneet aikuisten ikään ja tasolle. Cecilia Törn ja Jussiville Partanen pitävät hallussaan kauden kovinta SB-talosta, mutta myös Juulia Turkkilan ja Matthias Versluisin syksyn on ollut nousujohteista.

Pariluistelupariamme Liubov Efimenko ja Matthew Penasse, joutuivat vetäytymään kilpailusta Liuban loukattua nilkkansa.

[divider]FAKTA[/divider]

SM-kilpailut 2018
Trio Areena, Läntinen Valkoisenlähteentie 52-54 Vantaa

Aikataulu

La 16.12.2017

10–10.35 Juniorit pojat/lyhytohjelma
10.50-13.25 Juniorit tytöt/lyhytohjelma
Avajaiset
14.10–14.35 Seniorit jäätanssi/lyhyttanssi
14.40–15.05 Seniorit miehet/lyhytohjelma
15.20–16.30 Seniorit naiset/lyhytohjelma

Su 17.12.2017

Klo 10.30–13.30 Juniorit tytöt/vapaaohjelma
Klo 13.45–14.15 Seniorit jäätanssi/vapaatanssi
Klo 14.30–15.15 Juniorit pojat/vapaaohjelma
Klo 15.15–15.45 Seniorit miehet/vapaaohjelma
Klo 16.00–17.25 Seniorit naiset/vapaaohjelma

Palkintojenjako

 

 

teksti Kaisa Viitanen | kuva Antti Lehto