Ajankohtaista

Näin mennään arvokisoihin

20 joulukuun, 2017

Viveca Lindfors varmisti upeasti syksyllä Suomelle olympiapaikan, mutta edustuspaikan haltija ratkeaa vasta EM-kisojen jälkeen.

SM-kilpailuihin päättyy taistelu niin EM-kisapaikoista kuin myös PM-kisaedustuksista. Suomen Taitoluisteluliitto valitsee urheilijat molempiin kilpailuihin 19. joulukuuta.

Moskovassa 15.–21. tammikuuta luisteltavissa EM-kilpailuissa Suomella on kaksi naispaikkaa, muihin sarjoihin Suomi voi lähettää yhden edustajan.

Yksinluistelussa valintasääntö on yksioikoinen: seasons best ratkaisee. SB on pitänyt tehdä joko ISU:n kansainvälisissä kilpailuissa tai kotimaan SM-jäillä, valintakilpailuissa tai SM-kisassa.

Jäätanssissa tarvitaan vähän laskutaitoa. Suomen edustajaksi EM-kilpailuihin lähtee pari, jolla on korkein kokonaispisteiden keskiarvo kahdesta parhaasta kv-kilpailutuloksestaan ja SM-kilpailuista.

Uusi pariluisteluparimme Liubov Efimenko ja Matthew Penasse on koko syksyn metsästänyt EM-kilpailuihin vaadittavia teknisiä pisteitä. Lyhytohjelman minimipisteet tulivat saavutetuiksi jo lokakuussa, mutta vapaaohjelman pisteitä he metsästävät aina SM-kisojen alle asti.

Suomen olympiaedustaja Pyeongchangin naisten kilpailuun valitaan heti EM-kisojen jälkeen. Taitoluisteluliitto ehdottaa korkeimman SB:n tehnyttä, Suomen Olympiakomitea ratkaisee asian kokouksessaan 24.1.2018.

Yksinluistelun PM-kilpailut käydään tällä kaudella Suomessa, Rovaniemellä 1.–4. helmikuuta. Niihin valitaan noviisi-, juniori- ja seniorisarjojen luistelijoita SB-arvojen mukaisessa järjestyksessä pääsääntöisesti niihin sarjoihin, joissa he ovat SM-sarjoissa kilpailleet. Tarkemmin kriteereistä kerrotaan Taitoluisteluliiton sivuilla www.stll.fi/luistelijalle/kilpailijalle/arvokilpailujen-valintakriteerit.

Heti PM-kilpailujen jälkeen, 6. helmikuuta, Suomen Taitoluisteluliitto nimeää edustajat junioreiden MM-kil-pailuihin. Kilpailut ovat Bulgariassa 5.-11. maaliskuuta.

Tämän kauden aikuisten MM-kilpailut käydään Italiassa 19.-23. maaliskuuta. Suomalaisedustajat sinne valitaan 20. helmikuuta.

Taitoluistelulehti 5/2017