Tapahtumat

Japanilaisyleisö palkitsi suomalaiset seisaalteen taputtaen

Yuka Orihara ja Juho Pirinen vahvoina Japanin GP-jäällä

19 marraskuun, 2022 STLL JA KUVAT SANTTU JAAKKOLA, STLL

Jäätanssijat Yuka Orihara ja Juho Pirinen pystyivät Japanin Sapporossa käydyssä Grand Prix -kilpailussa yhteen kautensa parhaista vapaatansseista, jossa twissel-käännökset ja tanssipiruetti kuin myös ohjelman molemmat nostot olivat korkeinta vaikeustasoa. Tekninen varmuus sai hyvää tukea intensiivisestä tulkinnasta parin merenneito-teemaisessa ohjelmassa. Suomalaiset nousivat rytmitanssin jälkeen yhden sijan tuloslistalla ylöspäin.

– Tänään oikeastaan kaikki elementtimme olivat hyviä ja nautimme valtavasti luistelusta, vaikka tietysti meitä hieman hermostutti ennalta. Ehdottomasti meiltä kauden paras veto, ehjä kokonaisuus, Orihara ja Pirinen kiteyttivät.

Helsingissä Maurizio Margaglion ja Neil Brownin valmentama kaksikko sai Sapporossa yleisöltä valtavasti kannustusta, sillä Yuka Oriharan kotimaa on Japani. Kannustusta on luvassa myös viikon päästä, kun Espoossa luistellaan Grand Prix -sarjan päättävä kilpailu. Suomella on jäätanssissa vahva edustus, sillä Oriharan ja Pirisen lisäksi kilpailussa ovat mukana Juulia Turkkila ja Matthias Versluis.

Juho Pirinen, Maurizio Margaglio ja Yuka Orihara

Japanin GP:n jäätanssin voitti Kanadan pari Laurence Fournier Beaudry ja Nikolaj Soerensen pistein 210,41. Yhdysvaltalaiset Madison Chock ja Evan Bates olivat aivan heidän kannassaan pistein 209,13.

Tulokset: www.isuresults.com/results/season2223/gpjpn2022/