Tapahtumat

Ykkössijat Laura Karhuselle ja Makar Suntseville

Yksinluistelun SM-senioreiden virtuaalikilpailujen tuloksia

20 maaliskuun, 2021 Antti Lehto

Taitoluisteluliitto järjesti SM-senioreiden virtuaalikilpailun ajalla 11.3. – 21.3. Luistelijat toimittivat ohjelmavideot liiton kilpailupäällikölle Anne Fagerströmille, joka jakoi ohjelmavideon linkin edelleen arvioijille. Luistelijoiden arviointijärjestys arvottiin etukäteen ja vapaaohjelmien arviointijärjestys oli lyhytohjelmien tulosten käänteinen järjestys. SM-seniorinaisissa mukana oli kuusi luistelijaa ja SM-seniorimiehissä kaksi.

Laura Karhunen naisten ykkönen tiukassa kilpailussa

SM-seniorinaisten voiton vei Laura Karhunen yhteispistein 147,71, joka lähti haastajan paikalta kolmannelta sijalta lyhytohjelmakilpailun jälkeen. Hän aloitti ohjelman vahvasti kolmoistulppi-kolmoistulppi yhdistelmällä ja kolmoislutzilla. Vapaaohjelmapisteet 97,94 olivat hänen tämän kauden parhaansa. 

Lyhytohjelman jälkeen SM-seniorinaisia johti kauden ennätyspisteillään Oulun Luistelukerhon Selma Välitalo, joka tuli lopputuloksissa toiseksi yhteispistein 143,37. Kolmas sija meni Etelä-Vantaa Taitoluistelijoiden Oona Ounasvuorelle 142,20.

Makar Suntsev johti kilpailua koko ajan

SM-seniorimiesten voitto meni 17-vuotiaalle Makar Suntsevillle yhteispistein 176,52. Makar on tehnyt valtavan kehitysharppauksen tämän kauden aikana ja saalistanut piste-ennätyksiä läpi kauden. Makarin lyhyt- ja vapaaohjelma onnistuivat erinomaisesti ja teki ennätyspisteensä vapaaohjelmassa 114,50. Kooveen Lauri Lankila oli toinen yhteispistein 153,44,

Tämä virtuaalikilpailu päätti SM-senioreiden kilpailukauden kansallisten kilpailujen osalta. Ensi viikolla alkavat Taitoluistelun MM-kilpailut Tukholmassa, jossa mukana ovat yksinluistelusta Jenni Saarinen ja Valtter Virtanen sekä jäätanssista Juulia Turkkila ja Matthias Versluis.

Tulokset
Virtuaalikilpailujen tallenteet