Tapahtumat

Viveca Lindfors Finlandia Trophyn kolmas

7 lokakuun, 2018

Suomalaisfanien odottava tunnelma palkittiin Finlandia Trophy Espoon viimeisenä kilpailupäivänä, kun Viveca Lindfors luisteli upeasti naisten kilpailun kolmanneksi.

Kilpailun voitti Venäjän Elizaveta Tuktamysheva kokonaispistein 202,85. Toiseksi kilpailussa sijoittui vapaaohjelman ykkönen Kazakstanin Elizabet Tursynbaeva pistein 200,74. Kilpailun sykähdyttävimmästä ohjelmasta vastasi kuitenkin Lindfors.

Uusi Les Miserablesin musiikkiin luisteltu ohjelma toi hänelle uran parhaat vapaaohjelmapisteet 129,50. Tulos nosti hänet lyhytohjelman kuudennelta sijalta vapaaohjelmakilpailun toiseksi ohi vuoden 2015 maailmanmestarin Tuktamyshevan, joka oli osion kolmas. Lindfors napsutteli leikiten kolmoishypyt kohdilleen ja nautti silminnähden esiintymisestä kotiyleisön edessä.

Teknisesti vaikea ja virheetön suoritus sai Lindforsin onnenkyyneliin, sillä pisteet ylittivät hänen odotuksensa. Lindfors paransi piste-ennätystään yli 20 pisteellä, joka on harvinaista. Syyskuussa Italiassa Lombardia Trophyssa tehty ennätys 166,93 jäi historiaan ja uudet lukemat ovat 187,19.

– Ajattelin, ettei minulla ole mitään hävittävää, tulee mitä tulee ja pistin kaiken peliin. Minulla oli tänään paljon läheisiä katsomossa. Olen todella iloinen, että pystyin luistelemaan heidän edessään näin hyvin, onnellinen Lindfors sanoi.

Suomen toinen edustaja Emmi Peltonen sai myös uuden vapaaohjelmansa lentoon. Suoritus toi ennätyspisteet 111,54 ja uuden ennätyksen myös kokonaispisteissä. Muutama helpotus hypyissä pudotti kuitenkin pistepottia. Peltonen oli lyhytohjelmassa neljäs, vapaaohjemassa kahdeksas.

– Ensimmäiset kisat ovat nyt ohi ja minulla on ihan hyvät fiilikset. Tiedän, mitä jatkossa pitää tehdä treeneissä. Paljon jäi tekemättä, mutta sain silti 172,02 pistettä. Se kertoo, kuinka paljon pystyn vielä parantamaan suoritustani. Olen todella tyytyväinen uusien ohjelmieni koreografioihin, Peltonen kommentoi kilpailun jälkeen.

KUVA Sari Niskanen

Lue myös, kuinka jäätanssijat Juulia Turkkila ja Matthias Versluis paransivat piste-ennätystään Finlandia Trophy Espoossa.

Finlandia Trophy Espoon tulokset