Tapahtumat

Turkkila ja Versluis venyivät upeasti kotiyleisön edessä

7 lokakuun, 2018

Suomalaisluistelijoiden huikea ennätystahti jatkui jäätanssikilpailussa Finlandia Trophy Espoossa, kun Juulia Turkkila ja Matthias Versluis kohensivat lähes 13 pisteellä muutaman viikon takaista piste-ennätystä. Pari sijoittui kilpailussa kuudenneksi. Mozartin tahtiin luisteltu, erinomaisesti sujunut vapaatanssi toi parille pisteitä 101,03 ja kokonaispisteet 163,49.

Jäätanssijat olivat syystäkin tyytyväisiä piste-ennätyksestään.

– Tämä on ihan mahtavaa! Ennätys koheni nopeammin kun odotimmekaan, vaikka tiedämme, että meillä on potentiaalia vieläkin enemmän. Ennen kolmen viikon päästä luisteltavia Helsingin Grand Prix -kilpailuja on kuitenkin vielä parannettavaa, Turkkila iloitsi.

Ennätystuloksesta huolimatta päivän suoritus ei tuntunut niin vaivattomalta ja helpolta kuin lauantaina tanssittu rytmitanssi.

– Tänään oli jännittyneempi olo kuin rytmitanssissa, mutta olemme iloisia, että pystyimme tekemään näinkin onnistuneen suorituksen. Onneksi ei tapahtunut mitään ajatusten herpaantumista kesken ohjelman, Turkkila ja Versluis kertoivat suorituksen jälkeen.

Tämä on Turkkilan ja Versluisin kolmas kausi jäätanssijoina pitkän yksinluistelu-uran jälkeen. Nyt he tuntevat olevansa sisällä lajissa.

– Kaksi ensimmäistä kautta meillä meni lajiin tutustumiseen. Nyt pystymme harjoittelemaan laadukkaammin, kun ymmärrämme enemmän itse lajista. Pystymme myös paremmin analysoimaan suoritustamme ja osaamme antaa palautetta toisillemme, kun vuorovaikutus on kohentunut, Turkkila kertoo huikean kehityskaaren taustoista.

Jäätanssikilpailun voittajat hallitsevat EM-pronssimitalistit Alexandra Stepanovan ja Ivan Bukin Venäjältä. He luistelivat aivan omassa sarjassaan: pari palkittiin vapaatanssista 121,62 pisteellä ja kokonaissaldoksi tuli 200,78. Toiseksi tulleet Espanjan Olivia Smart ja Adrian Diaz jäivät yli 20 pisteen päähän 180,07 pisteellä ja pronssia saivat ranskalaiset Marie-Jade Lauriault ja Romain Le Gac pistein 175,46.

KUVA Sari Niskanen

Lue myös, kuinka Viveca Lindfors paransi piste-ennätystään Finlandia Trophy Espoossa.

Finlandia Trophy Espoon tulokset