Tapahtumat

Turkkila ja Versluis sykähdyttivät GP-jäällä

2 marraskuun, 2018

GP-kilpailujen ensikertalaisten tango romantica sujui alusta saakka erinomaisesti.

Jäätanssijoiden Juulia Turkkilan ja Matthias Versluisin ensimmäinen Grand Prix -kilpailu ei olisi voinut alkaa paremmin. Kauden paras rytmitanssi toi jälleen uuden ennätyksen, 63,06 pistettä ja kuudennen sijan kymmenen huipputason jäätanssiparin joukossa. Suomen ykköspari oli syystäkin tyytyväinen päivän saldoon.

– Tämän päivän suoritus oli hyvä kokonaisuus, vaikkei vielä täydellinen. Pisteistä näkee, että osa tavoittelemistamme vaikeustasoista pakollisessa rytmitanssiosuudessa jäi vielä alhaisiksi. Se motivoi harjoittelemaan lisää, kun tiedämme, että meillä on mahdollisuus petrata suoritusta, Turkkila ja Versluis analysoivat kilpailusuoritustaan.

Jäätanssiparin alkukausi on ollut nousujohteinen ja piste-ennätykset ovat parantuneet kisa kisalta. He lähtivätkin kisaan luottavaisin mielin hyvän alkukauden jälkeen.

– Mietin alkuasennossa, että me olemme tehneet tämän ohjelman niin monta kertaa tässä samassa jäähallissa, että kyllä me tähän pystymme, Turkkila kertoo. 

Turkkila ja Versluis aikovat jatkaa samalla asenteella lauantaina luisteltavaan vapaatanssiin.

 – Lähdemme vapaatanssiin rennolla ja hyvällä fiiliksellä. Teemme kilpailussa sen, mitä olemme harjoitelleet juuri täällä, asia kerrallaan. Olemme jäällä luottavaisin mielin, Versluis sanoo.

TEKSTI Heidi Maaria Johansson KUVAT Antti Lehto

 


Lauantaina Helsingin jäähallissa luistellaan parien, jäätanssin ja naisten vapaaohjelmat sekä miesten lyhytohjelma. Katso Helsinki Grand Prix’n aikataulu ja tulokset täältä.